Mainos

Pohjois-Korea perustaa oman aikavyöhykkeensä

Pohjois-Korea on ilmoittanut siirtävänsä kellonsa 30 minuuttia taaksepäin luodakseen oman aikavyöhykkeensä. 

Perusteluksi maa ilmoitti omalle Pyongyangin aikavyöhykkeelle olevan irrottautuminen ilkeiden japanilaisten imperialistien luomasta aikavyöhykkeestä. Tästä kertoi muun muassa Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA. 

Etelä-Korea ja Japani ovat molemmat aikavyöhykkeellä GMT +9. Nyt Pohjois-Korea siirtää kellonsa aikavyöhykkeelle GMT +8:30. 

Aikavyöhykkeen muutos hyväksyttiin kumileimasimiseksi kutsutussa parlamentissa keskiviikkona. Voimaan se tulee elokuun puolessa välissä. Samana päivänä juhlitaan Korean niemimaan vapautumista Japanin vallan alta. Japani oli miehittänyt molemmat Koreat vuodesta 1910 vuoteen 1945. Ennen Japanin miehitystä aikavyöhyke Koreoissa oli GMT +8:30.

Nykyiseen aikavyöhykkeeseen siirryttiin vuonna 1912.

Myös Etelä-Korea siirsi kellojaan takaisin entiseen aikavyöhykkeeseen jo vuonna 1954, mutta perui toimen ja siirtyi takaisin samalle aikavyöhykkeelle Japanin kanssa kun Park Chung-hee nousi valtaan sotilasvallankaappauksella vuonna 1961.

GMT on aikajärjestelmä, joka on Britanniassa sijaitsevan Greenwichin observatorion kautta kulkevan pituuspiirin keskiaurinkoaika.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.