Mainos

Pikavippifirmoja poliisin tutkittavana

Poliisi tutkii neljän suomalaisen yrityksen toimintaa, jotka tarjoavat internetissä pikalainoja. Yrityksiä epäillään luotonantajarikoksesta eli toimimisesta ilman Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämää toimintalupaa.

Kolme yrityksistä on selvitystilassa. Neljäs on saanut jo kahdesti aluehallintovirastolta kielteisen päätöksen toiminnalleen.

Yritykset ehtivät markkinoida netissä pikavippejä vuosina 2011-2012.

Aluehallintoviraston ja poliisin lisäksi myös kuluttajavirasto ja väestörekisterikeskus katsovat, että yritysten toiminta ei kestä päivänvaloa.

Velanperintää Virosta käsin

Pikavippiä kyseisiltä firmoilta ottaneet ovat nyt vaikeuksissa. Asiakkaiden maksamattomat vipit on siirretty perintätoimistoon, joka toimii Virosta käsin.

Pikavipin ottaneet eivät ole saaneet tutkittavana olevilta pikavippifirmoilta selkeää maksumääräystä. Sen sijaan Virosta toimiva perintätoimisto on lähettänyt asiakkaille puhelimeen tekstiviestejä, joissa kehotetaan maksamaan laina joko kokonaan tai ainakin osittain.

Jos asiakas on halunnut siirtää maksun eräpäivää, siirrosta on peritty lisämaksu. Asiakkaita on myös uhkailtu maksuhäiriömerkinnällä tai haasteella oikeuteen.

Uhkailevia viestejä

Pelkkä uhkaus maksuhäiriömerkinnästä tai haasteen saamisesta oikeuteen on saanut suuren osan velallisista maksamaan kaiken vaaditun, jopa useampaan kertaan.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan uhkaavansävyisiä tekstiviestejä ja puheluita on tullut asiakkaille perintätoimistosta ympäri vuorokauden ja useammin kuin kerran. Joissakin viesteissä on uhattu velallisia jopa väkivallalla.

Viranomaisille on tullut yhteydenottoja myös asiakkailta, jotka ovat saanet vastaavanlaisia tekstiviestejä, vaikka he eivät omien sanojensa mukaan ole koskaan edes lainaa ottaneet.

Pikavippiä ottaneita on ympäri Suomea. Velallisia, jotka perintätoimisto on haastanut oikeuteen, on satoja.

Käräjäoikeuteen on lähetetty useita vastineita pikavippifirmaa kohtaan.

MTV3 Uutiset yritti tavoittaa pikavippiyrityksen toimijoita tuloksetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.