Mainos

Piispa Pihkala: Humanistiset aineet pidettävä vahvoina kouluissa

Piispa Juha Pihkalan mielestä kännykkäteollisuuden edut eivät saa ajaa kouluissa humanististen aineiden edelle. Tampereen hiippakunnan piispa on huolissaan siitä, että historiallista ja aatteellista perspektiiviä antavia aineita ollaan vipuamassa valinnaisten aineiden joukkoon.

-Jos historian taju katoaa, jos uskonnollis-eettinen tietoisuus ohenee, jos niistä kasvavat päämäärät hämärtyvät hetken hyötyihin, siitä on pitkällä aikavälillä paljon enemmän haittaa kuin siitä, että kännykkäteollisuus ei saa juuri nyt insinöörien tarvettaan tyydytetyksi, Pihkala sanoi tänään Tampereella järjestetyssä Arvot kasvatuksessa 2000 -tapahtumassa.

Pihkalasta on ongelmallista, että luonnon ja maailman tekniseen työstämiseen tarvittavat tiedot ja taidot vaativat yhä suuremman osuuden kasvatukseen ja koulutukseen käytettävissä olevista voimavaroista.

-Jotkut sanovat, että teknis-luonnontieteelliseen koulutukseen on panostettava vielä radikaalisti enemmän, muutoin putoamme kelkasta pahan kerran. Näiden vaatimusten ja väitteiden takana saattaa olla arvomaailma, joka - oman kristillisen käsitykseni mukaan - on imemässä ihmiskuntaa tähtitaivaalta mustaan aukkoon, Pihkala totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.