Pienten lasten vanhemmat: Näin pysytte hereillä!

Pienten lasten äitejä neuvotaan nukkumaan lapsen kanssa samaan aikaan, mutta käytännössä neuvo on ihan susi, Satu Rämö ja Katja Lahti muistuttavat kirjassa Vuoden mutsi.

Jos vanhempien pitäisi koisia lapsen tahtiin, missä välissä rakennettaisiin omakotitaloja, päivystettäisi Facebookissa, selattaisi lehtiä ja kirjoitettaisi graduja? Kalenterissa on hyvää varata tilaa Omille Tärkeille Asioille, kirjailijat Satu Rämö ja Katja Lahti ohjeistavat.

8 väsymyksen karkotuskeinoa:

1. Mittaa kahvinkeittimeen viisi kahvimitallista kahvia yhtä kuppia kohden. Jos ei kofeiini auta, ainakin vatsa sekoaa niin, ettet saa nukutuksi.

2. Syö kirpeitä ja vahvoja irtokarkkeja. Turkinpippuri suussa ei vaan voi nukahtaa!

3. Täytä käsienpesuallas jääkylmällä vedellä. Upota pää sekaan ja avaa silmät. Toimii kuulemma aina, paitsi piilolinssipäivinä.

4. Seiso ulkona vähissä vaatteissa. Paitsi jos asut taajama-alueella, koska saatat saada juttuseuraa. Ei kannata unohtaa avaimia sisään, sillä kylmä kangistaa.

5. Nypi kulma-, kainalo-, ja häpykarvat. Kipu pitää valveilla!

6. Itsesuggestoi. ”Aurinko paistaa. Olet Garda-järvellä. Olet juuri ankkuroinut veneesi venekerhon laituriin ja kaivat eväskorista Toscanan aarteita. Korviisi kantautuva ääni on vain laiturin natinaa. Kyllä se pian loppuu, kun tuuli laantuu. (No niin varmaan!)”

7. Muista, että tätä ei jatku pitkään. Kun lapsi pärähtää soimaan kahdeksatta kertaa yön aikana, turvaudu ajatukseen, että muutaman vuoden kuluttua sinä olet se, joka hoitaa aamuherätykset – todennäköisesti huutamalla itsekin.

8. Hanki silmänympärysten turvotusta vähentävä geeli ja kirkastavia silmätippoja. Näin onnistut huijaamaan ainakin peilikuvaa.

Vinkit kirjasta: Satu Rämö ja Katja Lahti: Vuoden mutsi. Avain, 2012.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja