Pelle liikkui pesäpallomailan kanssa Helsingissä – 10-vuotiaat säikähtivät

Lauttasaaressa eilen lapsia pelotelleesta pellestä on tehty rikosilmoitus, kertoo Helsingin poliisi. Pellepukuun pukeutunut ja pesäpallomailalla varustautunut henkilö oli pelotellut kahta noin 9-10 -vuotiasta perjantaina noin iltaseitsemän aikaan Lauttasaaressa.

Komisario Juha Haapalainen kertoo, että poliisipartio teki rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta.

– Ilmeisesti kyseessä oli nuorempi kaveri, jota poliisipartio ei kuitenkaan tavannut paikalta. Teko on kirjattu laittomana uhkauksena. Pyritään selvittämään kaverin henkilöllisyys. Lasten vanhemmilla ei ole vaatimuksia asiassa. 

Poliisin tutkinta päättää viedäänkö asiaa teenpäin.

– Niin sanotuissa asianomistajarikoksissa tutkinta päättyy, jos asianomistajalla ei ole vaatimuksia, mutta tapauskohtaisesti katsotaan miten edetään. Tästä kyseisestä tapauksesta oli melko vähän tietoja tässä vaiheessa, Haapalainen kertoo.

Poliisi sai myös toisen ilmoituksen pelleistä Malminkartanosta eilen illalla. 

– Mitään pelottelua tai astaloita [lyömäaseita] ei tuohon tapaukseen poliisin tietojen mukaan liittynyt.

Tapauksista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Pelottelevista pelleistä ilmoitus hätänumeroon


Komisario Juha Haapalainen sanoo poliisin suhtautuvan vakavasti kaikkiin ilmoituksiin pelottelevista pelleistä. Havainnoista voi ilmoittaa hätänumeroon 112. 

– Tietysti kun Halloween lähestyy, emme toivo ilmoituksia jokaisesta mörköasuisesta. Mutta jos joku käyttäytyy uhkaavasti tai on varustautunut esimerkiksi teräaseella, voi se rikoksena olla esimerkiksi järjestysrikkomus, laiton uhkaus tai jopa vainoaminen.

Haapalainen toivoo, että pelleiksi pukeutuvat nuoret ymmärtävät asian vakavuuden.

– Pelleasuihin varustautuneiden nuorten pitäisi tajuta, että nämä kaikki vahingoittamiseen soveltuvat esineet ovat täysin kiellettyjä: teräaseet, viiltämiseen soveltuva rikottu lasi, patukat ja jouset.

Haapalainen toivoo, että pelleasussa pelottelu olisi vain hetken muotioikku.

– Tämä tuntuu nyt olevan maanlaajuinen juttu, jossa kliimaksi saavutetaan varmasti Halloweenina. Täytyy katsoa onko tämä hetkellinen muotioikku, Haapalainen sanoo.

Halloweenia juhlitaan vaihdellen lokakuun lopusta alkaen Pyhäinpäivän aattoon asti. Pyhäinpäivän aatto on tänä vuonna perjantaina 4.11.

0:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja