Mainos

Perustuslakivaliokunta: Jätevesiasetus kumottava

Kiistelty jätevesiasetus joutuu kumottavaksi ja uuteen valmisteluun. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan mielestä asetus sisältää määräyksiä, jotka olisi nostettava lain tasolle.

Valiokunnan mukaan hallituksen ja eduskunnan ympäristövaliokunnan on valmisteltava jätevesisäännökset, joiden vaatimukset ovat sen tasoisia, että ne voidaan kohtuullisella investoinnilla ja toimivalla tekniikalla täyttää.

- Pitää tehdä selkeä arviointi siitä, mikä on tarpeellista ja mikä on kohtuullista vaatia, valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) selvitti valiokunnan lausunnosta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Keskustan Esko Kiviranta tulkitsi, että asiassa päästään nyt käyttämään talonpoikaisjärkeä.

- Eduskunta ei tyydy siirtämään säännöksiä sellaisenaan lakiin, vaan perustuslakivaliokunta on tässä tullut laukaisseeksi prosessin, jossa nämä käsittelyvaatimukset joutuvat aitoon ja kokonaisvaltaiseen poliittiseen tarkasteluun.

Valiokunnan mukaan jätevesien käsittelystä vapauttamiselle voidaan asettaa 68 vuoden ikäraja. Valiokunta esittää harkittavaksi, voitaisiinko automaattinen vapautus myöntää myös kansaneläkkeen perusteella.

Perustuslakivaliokunta toivoo, että jätevesisäännösten uudistus voitaisiin viedä läpi vielä tässä eduskunnassa.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.