Perinteinen Joulupata-keräys saapuu kaduille tänään – patavahdit ovat keränneet lahjoituksia vähävaraisille jo 113 vuotta

Perinteinen Joulupata-keräys saapuu tänään kaduille. Pelastusarmeijan järjestämä keräys kotimaan vähävaraisille jatkuu 23. joulukuuta asti.

Joulupatoihin voi tuoda lahjoituksina rahaa tai ehjiä tavaroita. Lahjoitukset jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina kotimaan vähävaraisille Pelastusarmeijan toimipisteissä ympäri Suomea.

Rahalahjoitukset voivat olla käteisen ohella esimerkiksi lahjakortteja ruokakauppaan. Lahjoituksia voi tehdä myös netissä.

Lahjoitusten oltava säilyviä ja ehjiä

Pelastusarmeija toivoo, että lahjoitettavien tavaroiden, kuten vaatteiden ja lelujen, ovat ehjiä ja puhtaita. Tavaralahjoitusten ensisijaisia keräyspisteitä ovat Pelastusarmeijan kirpputorit. Mikäli lahjoitukset jätetään Joulupadoille, niiden tulisi olla säänkestävästi pakattuja.

Lahjotettavien elintarvikkeiden tulisi olla pitkään säilyviä, Pelastusarmeija muistuttaa. Ne voivat olla esimerkiksi kahvia, teetä ja säilykkeitä. Ruokatuotteet eivät voi olla avattuja tai itse leivottuja.

Lahjoitukseen voi lisätä pienen saatteen, joka kertoo, millaiselle kohteelle sen toivotaan menevän.

Joulupadoille voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi patavahdiksi, joka ottaa vastaan lahjoituksia. Pelastusarmeijan mukaan patavahdin vuoro kestää tavallisesti yhdestä kolmeen tuntiin.

Keräys on järjestetty Suomessa vuodesta 1906 alkaen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja