Peräseinäjoen pesäpallonaiset tarrasivat pronssimitaleihin

Peräseinäjoen Toive tarrasi kiinni naisten SM-pesäpalloilun pronssimitaleihin, kun PeTo kukisti keskiviikkoiltana Siilinjärvellä SiiPen 2-0 (4-1, 3-1).

Toinen pronssikamppailu pelataan lauantaina PeTon kotiareenalla. Himmeimmät mitalit saa kahdella voitolla.

PeTo ratkaisi Siilinjärven ottelun käytännössä jaksojen ensimmäisessä vuoroparissa. Avausjakson ensimmäisessä vuorossa PeTo meni 2-0-johtoon Sari Siirolan ja Taru Ylä-Aution tuodessa juoksut. Lyöjinä olivat Sanna Alestalo ja Tiina Risku.

Toisen jakson avausvuorossa vakuuttavasti lyönyt PeTo järjesti todellisen ilotulituksen repäisemällä hetkessä numeroiksi 3-0. Juoksuja toivat Minna Alestalo, Siirola ja Satu Rajala. Heidät kotiuttivat Sanna Alestalo, Risku ja Jenni Kulmala.

- Meidän tarkoituksenamme oli hyökätä heti alussa, ja se onnistui. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Se ainoastaan harmittaa, että annoimme kaksi juoksua SiiPelle, PeTon pelinjohtaja Mika Sirviö sanoi.

Seitsemän kovaa välieräottelua Tyrnävää vastaan saattoivat painaa SiiPen pelaajia, sillä kotijoukkue oli todella vaisu. Erityisen suuria vaikeuksia SiiPellä oli kentälle menossa. PeTo pelasi toki ulkokentällä hyvin, mutta siilinjärveläisten lyöntipeli oli aivan ponnetonta.
- Me olimme molemmilla jaksoilla todella huonoja, pettynyt SiiPen pelinjohtaja Armi Ahola tuumi.

SiiPen tehopelaajina hääri kaksikko Johanna Rönkkö tuojana ja jokeri Tanja Vehniäinen lyöjänä. He järjestivät ensi jaksolla 1-2-kavennuksen ja tekivät toisella jaksolla tilanteeksi 1-3. SiiPe ja PeTo taistelivat pronssimitaleista edellisen kerran syksyllä 2000. Silloin PeTo vei pronssit voitoin 2-1.