Mainos

Pelikonsolit esillä Kaapelitehtaan messuilla

Uusien pelikonsolien valmistajat Sony, Nintendo ja Microsoft olivat hyvin esillä viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä Tilt GameWorld -pelitapahtumassa.

Uusista konsoleista Playstation 2 on jo julkaistu, ja kysyntä on alusta asti ylittänyt tarjonnan. Microsoft julkaisee uuden Xboxin maaliskuussa ja Nintendo Gamecubensa keväällä. Viime aikoina konsolimarkkinoita suvereenisti hallinnut Sony Playstation ja nyttemmin Playstation 2 joutuvat varmasti luovuttamaan osan markkinaosuudestaan uusille kilpailijoille.

Nintendo on pelialalla vanha tekijä, ja sillä on jo kokemusta markkinoiden ykkösvalmistajana olemisestakin. Microsoft on uusi tekijä konsolimarkkinoilla, ja Xboxin lanseeraaminen ei ole onnistunutkaan täysin ongelmitta. Konsolilla on esitystilaisuuksissa ollut tapana mystisesti "kaatua". Kevät näyttänee, miten uusien konsolien suosio jakautuu.

Pleikkarin valttina ovat hyvät pelit ja tekniikka, kuten myös Xboxilla, joka on Microsoftin mukaan tehokkain pelikonsoli ja jonka verkkopelattavuuteen panostetaan erityisen paljon. Nintendo kertoo Gamecuben olevan ainoastaan pelikone, ja tällä ratkaisulla on päästy joustavaan ja halvempaan ratkaisuun: Nintendolla on sopimus lähes kaikkien suurimpien pelivalmistajien kanssa.

Koska Gamecube ja Xbox eivät ehdi joulun pelimarkkinoille, saa Playstation 2 selvän etumatkan niihin verrattuna. Lehdistötilaisuudessa Microsoftin edustaja Risto Rautakorpi ennakoi kuitenkin "seuraavan joulun olevan 15. maaliskuuta", jolloin Xbox julkaistaan Euroopassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.