Pelicans-tähti häikäisi – SM-liigan välieräparit vielä täysin auki

Maalikooste: Pelicans - TPS 5:52
Videolla maalikooste ottelusta Pelicans-TPS.

Ensi kaudeksi Jokereihin huhuttu Hannes Björninen kellisti liki yksin Turun Palloseuran, kun Pelicans oli jääkiekkoliigan puolivälierissä jo kesäloman portilla. Kapteeni Björninen nosti saman vaihdon kahdella maalillaan lahtelaiset toisessa erässä tappiotilanteesta johtoon ja kohti voittoa 5–3.

– Ei toiseen erään juuri mitään muuttunut. Teimme vain sitä työtä, jota on tehty koko kausi, ja saimme onnistumisia, kommentoi Pelicans-luotsi Tommi Niemelä.

Pyllyllään turkulaismaalilla istunut Björninen lapioi tasoitusmaalin oman laukauksensa paluukiekosta kolmen turkulaisen keskeltä. Pelicansin ykköskenttä pysyi jäällä, ja Björninen teki toisen maalinsa vain 36 sekuntia myöhemmin.

– Tulihan sieltä penkin takaa jotain vinkkejä toisessakin erässä. Rakentavassa ilmapiirissä jokainen pystyy tuomaan kaukaloon parhaansa, Björninen hymähti.

Björnisellä, 25, oli takanaan 25 ottelua SM-liigan pudotuspeleissä ja tehtynä kaksi maalia. Perjantaina hän sinetöi hattutempun (3+0) päätöshetkien osumalla tyhjään maaliin. Sentteri Björninen otti pelissä 32 aloitusta, joista voitti massiiviset 78 prosenttia.

Ottelusarjan voitot ovat tasan 2–2. Mitalipeleihin selviytyjä ratkeaa viidennessä pelissä sunnuntaina Turussa. Jos TPS selviytyy jatkoon, ovat SM-liigan välieräsarjat Lukko–Tappara ja HIFK–TPS.

Jos neljän parhaan joukkoon menee Pelicans, ratkotaan finaalipaikat ottelusarjoilla Lukko–Pelicans ja HIFK–Tappara.