Pelastajilla vaivalloinen patikkamatka venäläiskoneen hylylle

Indonesialaiset pelastustyöntekijät ovat päässeet venäläiskoneen hylylle. Vaikeat luonnonolosuhteet hidastivat pelastustyöntekijöiden pääsyä alueelle, josta kone aiemmin oli huomattu.

Koneen osia on havaittu Salak-vuoren rinteellä, noin 1,800 metrin korkeudessa. Pelastustyöntekijät eivät ole tehneet havaintoja eloonjääneistä.

Indonesian ilmavoimat valmistautuu lähettämään paikalle pelastushelikoptereita. Sumu on kuitenkin estänyt pelastajien pudottamisen turmapaikalle.

Matkanteko jalkaisin kestää pelastajilta useita tunteja, sillä kiipeäminen metsäisessä maastossa on hidasta.

Sukhoi Superjet 100 -kone oli lähtenyt Indonesian pääkaupungista Jakartasta esittelylennolle mukanaan noin 50 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Kaksikymmentä minuuttia nousun jälkeen koneen miehistö pyysi lupaa laskea korkeutta, minkä jälkeen radioyhteys siihen katkesi.

Lennolla olleet matkustajat olivat pääasiassa ilmailualan ammattilaisia, joille uutta venäläiskonetta haluttiin esitellä.

Sukhoi Superjet 100 on ensimmäinen venäläisten suunnittelema matkustajasuihkukone Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Siitä on toivottu myyntimenestystä.

(MTV3 - AFP - Reuters - AP)

Lue myös:

    Uusimmat