Mainos

Pasilan rautatieasema ruuhkakaaoksessa

Junaliikenne takkuilee Helsingissä eilen sattuneen henkilöjunan raiteilta suistumisen vuoksi. VR arvioi, että häiriöt jatkuvat ainakin iltapäivään saakka.

Pasilan rautatieasema on ruuhkautunut raideongelmien vuoksi pahoin. Aseman laitureista osassa on käytössä vain yksi rullaportaikko, mikä on aiheuttanut hetkittäistä ruuhkaa.

Osa kauko- ja lähiliikennejunista pysähtyy Pasilaan kokonaan. Matkustajien täytyy vaihtaa rantaradalla tai Vantaankoskelta kulkevaan junaan päästäkseen raiteita pitkin pääkaupungin keskustaan asti. Junissa on ollut aamun aikana tungosta.

Ainakin osa matkustajista on jäänyt junaliikenteen kyydistä Pasilan asemalla ja jatkanut Helsingin keskustaan muilla keinoin. Pääasemalla poikkeustilannetta koskeva opastus on näkyvillä valotauluilla ja siitä tiedotetaan kuulutuksin.

Kaukojunat matkaan

VR:n mukaan aamun kaukojunat ovat kuitenkin päässeet lähtemään lähes ajallaan Helsingistä. Muussa kaukojunaliikenteessä on kuitenkin kärsitty viiveistä. Eniten myöhässä ovat illalla Helsingistä pohjoiseen ja pohjoisesta Helsinkiin lähteneet yöjunat, jotka pisimmillään ovat jääneet aikataulustaan noin puolitoista tuntia.

VR pyytää matkustajia varautumaan edelleen viiveisiin. Joitakin junavuoroja saatetaan myös perua. Esimerkiksi Helsingin ja Tampereen väliltä peruttiin aamulla kaksi IC-junaa.

Lähiliikenne jumissa

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä raivaus- ja korjaustyöt aiheuttavat mittavia poikkeusjärjestelyitä. R-, H- ja N-junien matkustajat esimerkiksi vaihtavat Pasilassa muihin juniin päästäkseen Helsingin keskustaan.

VR:n mukaan muu lähiliikenne pääradalla Riihimäelle ja Lahteen Pasilasta alkaen hoituu tällä haavaa aikataulun mukaisesti. Isoimmat poikkeamat ovat Keravan junissa, joista käytännössä joka toinen vuoro on jäänyt pois.

VR:n kuljetuskoordinaattori Christian Dahlström arvioi aamulla, että korjaustyöt voivat viedä koko päivän. Onnettomuusjuna on nyt saatu nostettua raiteille, mutta radan varsinaisia korjaustöitä ei ole vielä saatu aloitettua.

Katso Pekko Ylösen juttu

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.