Parviainen: Pitkämäen maksimi lähellä ME:tä

Keihäänheiton vuoden 1999 maailmanmestari Aki Parviainen ylisti Tero Pitkämäen suoritusta Osakassa. Parviaisen mukaan Pitkämäki pystyy parhaimmillaan vielä paljon pidempiinkin heittoihin, sillä tekniikkaa voi vieläkin hioa.

- Teron maksimi on lähellä maailmanennätystä, Parviainen suitsutti YLE Urheilun MM-kisastudiossa.

- Vetovaiheessa keihäänperä on lähellä maata ja silti hän pystyy heittämään ysikymppisiä. Vetovaiheessa hänellä on valtava nopeus, aivan uskomatonta.

Kahdeksan vuoden takainen MM-kultamitalisti tiesi, että Pitkämäki saa heittoihinsa niin valtavat tehot, etteivät liian korkeatkaan heitot jää lyhyiksi.

- Hän pystyy tekemään vedon niin laajasti, että korkeus ei haittaa, kun välineeseen saa niin paljon energiaa, Parviainen kehui.

Karsinnan takeltelu oli Sevillan maailmanmestarin mukaan hyödyksi, kun finaaliin valmistauduttiin. Pitkämäki ei päässyt loppukilpailuun täysin levollisin mielin ja Parviainen uskoi, että tuoreen mestarin keskittyminen parani entisestään.

- Tekniikkaongelmaan piti paneutua koko ajan. Jos karsinnassa olisi tullut yksi hyvä, helppo heitto, niin sitä ongelmaa ei olisi ollut. Haastajana on myös helpompi lähteä kisoihin, Parviainen pohti.

Maailmanennätys on Tshekin Jan Zeleznýn 98,48 metriä. Pitkämäen ennätys on kesäkuussa 2005 heitetty 91,53.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja