Pariloitua siikaa, maissisalsaa ja marjahyytelö 14.8.2001

Toim. Kati Nappa

Pariloitua siikaa ja maissisalsaa


600 g nahallisia siikafileitä tai muuta kalaa
ripaus suolaa, pippuria
öljyä

1. Sipaise kalan pinta öljyllä ja pariloi grillissä tai levyllä parilan päällä. Ohuet siikafileet kypsyvät muutamassa minuutissa.
2. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa pariloidun siian kanssa salsakastiketta ja leipää, perunoita tai höyrytettyjä kasviksia.

Maissisalsa

1 pss pakastemaissia
2 kiinteää tomaattia
1/2-1 punasipuli
2-4 keväsisipulia tai muutama hyvä sipulin varsi
3 valkosipulin kynttä (1 rkl hienonnettua jalopenoa )
1/2 dl silputtua tuoretta korianteria, tilliä tai persiljaa
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä, ripaus suolaa

1. Anna maissin sulaa kulhossa sillä aikaa, kun silppuat muut ainekset. Jos käytät tuoretta maissia, leikkaa jyvät parista tähkästä, paahda jyviä muutama minuutti pannulla ja jäähdytä.
2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja kevätsipulin varret.
3. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista kanta ja siemenosa.
4. Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi.
5. Sekoita kaikki kasvikset keskenään, lisää sitruunamehu, öljy, hienonnettu korianteri ja jalopeno. Mausta pippurilla ja suolaripauksella. Jos haluat tulisempaa makua, lisää vähän chilijauhetta. Maistele!
6. Anna salsan makustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Marjahyytelö

4-8 dl mustia- ja punaisia viinimarjoja tai muita tuoreita marjoja (1-2 dl/ruokailija)
4 dl vettä
runsas 1 dl hyytelösokeria koristeluun
mintun- tai sitruunamelissan oksia

1. Jaa marjat sopiviin kuumaa kestäväviin laseihin.
2. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu.
3. Kaada kuuma liemi hitaasti laseihin marjojen päälle.
4. Anna hyytyä ja jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
5. Koristele mintunoksalla ja tarjoa halutessasi lisukkeeksi jäätelöä tai vatkautuvaa kermavaahtoa.

Lue myös:

    Uusimmat