Parhaat leikki-ideat uudenvuodenjuhliin

Uusivuosi on juhla, jolloin aikuisetkin saavat heittäytyä leikkisiksi. Rento juhlatunnelma syntyy helposti erilaisten pelien ja leikkien avulla.

Tuolileikki

Tämä perinteinen leikki on varmasti kaikille tuttu. Asettakaa rinkiin tuoleja siten, että niitä tulee yksi vähemmän kuin osallistujia. Yksi henkilö jää vastaamaan musiikista.

Kun musiikki alkaa soida, alkavat osallistujat kiertää tuoleja letkassa. Kun musiikki taukoaa, jokainen osallistuja istuu tuolille. Ilman tuolia jäänyt putoaa pelistä. Peliä jatketaan, kunnes vain yksi on jäljellä.

Uudenvuodenlupaus

Tähän peliin tarvitaan neljä tai useampi osallistuja. Jokainen kirjoittaa erillisille papereille viisi eri uudenvuodenlupausta.

Paperit laitetaan purkkiin, josta niitä nostellaan yksi kerrallaan. Lupaus luetaan ääneen, jonka jälkeen jokainen osallistuja kirjoittaa erilliselle paperille arvauksensa siitä, kenen lupaus oli kyseessä. Parhaiten arvannut palkitaan pelin lopuksi.

Ryhmäleikki

Tähän leikkiin tarvitaan vähintään 15 osallistujaa. Yksi jää leikinvetäjäksi ja loput kokoontuvat yhteen. Leikinvetäjä sanoo jonkun numeron, joka ei saa kuitenkaan olla isompi kuin puolet leikkiin osallistuvien määrästä.

Kun numero on sanottu, yrittävät ihmiset muodostaa sen suuruisia ryhmiä. Kun ryhmä on koossa, pitää sen jäsenten ottaa toisiaan käsistä kiinni. Ilman ryhmää jäänyt putoaa pelistä.

Piirrä ja arvaa

Tämä leikki vaatii vähintään kuusi osallistujaa. Leikkiä varten tarvitaan isoja papereita ja kyniä.

Osallistujat jakaantuvat pieniin ryhmiin. Yksi ryhmä tulee eteen ja alkaa piirtää jotakin. Muiden tehtävä on arvailla, mitä asiaa, esinettä tai tapahtumaa piirtävä ryhmä tarkoittaa. Jokainen ryhmä piirtää vuorollaan, ja parhaiten arvannut ryhmä voittaa.

Hedelmäsalaatti

Tässä leikissä kaikki osallistujat istuvat tuoleille rinkiin. Jokaiselle osallistujalle annetaan hedelmän nimi, ja jokaista hedelmää pitää olla vähintään kaksi kappaletta.

Yksi osallistuja seisoo keskellä ja huutaa jonkun hedelmän nimen. Jos osallistuja huutaa banaanin, pitää kaikkien banaanien vaihtaa paikkaa. Samalla keskellä seisoja yrittää päästä istumaan yhteen vapautuvaan paikkaan. Ilman tuolia jäänyt joutuu keskelle.

Keskellä seisoja voi myös huutaa useamman hedelmän kerralla, tai hedelmäsalaatin, jolloin jokainen joutuu vaihtamaan paikkaa.

MTV3/newyearfestival.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja