Pappilan joulun jälkeinen hätävara

Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.

Resepti n. 6:lle

6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja

2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia

2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa

5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita

Kastike:

2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa

250 g mascarpone-juustoa

Ohjeet:

Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat