Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.
Resepti n. 6:lle
6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita
Kastike:
2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
250 g mascarpone-juustoa
Ohjeet:
Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.
Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy