Mainos

Paola Suhosen firma joutuu oikeuteen tavaramerkkikiistassa

Yhdysvaltalainen bisnesnainen Ivana Trump haastoi eilen suomalaisen muotiyrityksen Ivana Helsingin oikeuteen tavaramerkkiä koskevassa kiistassa. Trump syyttää yritystä nimensä käytöstä naisten vaatteiden myynnissä ilman lupaa.

Trump jätti kanteen oikeuteen Manhattanilla New Yorkissa. New Yorkissa ovat parhaillaan meneillään muotiviikot, jonne Ivana Helsinki pääsi ensimmäisenä suomalaisyrityksenä mukaan. Tapahtumassa esitellään Paola Suhosen suunnittelema ensi kevään ja kesän mallisto.

Liikemies Donald Trumpista eronnut Ivana Trump, 61, rekisteröi kaksi omaa tavaramerkkiä vuonna 2002. Ivana-nimellä on myyty muun muassa koruja, silmälaseja, asusteita ja vaatteita. Kanteen mukaan Ivana Helsinki -nimi viestittää virheellisesti kuluttajille, että tuotteilla on jotain tekemistä Ivana Trumpin kanssa.

Ivana Helsingin omistaja Pirjo Suhonen sanoi MTV:n haastattelussa New Yorkissa, ettei kanne tullut täysin yllättäen.

- Sanotaan että se oli yllätys ja ei yllätys. Emme vastanneet tiettyyn pyyntöön tietystä maksusta, joka esitettiin aikaisemmin tällä viikolla. Yllätys ei siis ollut sata prosenttinen, mutta kyllä ajoitus heiltä on aivan mahtava. Heillä on varmasti muitakin taka-ajatuksia kuten huomion hakeminen, koska tämä on muotiviikkojen viimeinen näytös ja viimeinen päivä, Suhonen sanoo.

Ivana Trumpin kanne nostaa Ivana Helsinkiä otsikoihin, mutta tämä ei ollut se keino, jolla suomalaiset olisivat halunneet tunnettuuttaan lisätä.

- Tämä ei ole se tapa, millä me olemme nimeä hakeneet. Hän on tämän asian ottanut esille ja valokeilaan, Suhonen muistuttaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Päivi Sinisalon raportti New Yorkista:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.