Mainos

Panteleimon ortodoksien Oulun piispaksi

Apulaispiispa Panteleimon on valittu Suomen ortodoksisen kirkkokunnan Oulun hiippakunnan piispaksi Kuopiossa. Valinnan teki ylimääräinen kirkolliskokous.

Panteleimon oli ainoa ehdokas. Hän sai vaalissa 26 ääntä. Tyhjää äänesti kymmenen kirkolliskokousedustajaa. Arkkipiispa Leo vahvisti vaalin heti ääntenlaskennan jälkeen. Uusi piispa astuu virkaan huhtikuun alussa.

52-vuotias Panteleimon on maallikkonimeltään Petri Sarho. Hän valmistui pappiskandidaatiksi Suomen ortodoksisesta pappisseminaarista 1972 ja teologian kandidaatiksi Leningradin hengellisestä akatemiasta 1977. Samana vuonna hänet vihittiin munkiksi. Panteleimon toimi Valamon luostarin johtajana eli igumenina 1979-97. Vuonna 1997 hänet valittiin Joensuun piispaksi eli apulaispiispaksi.

Panteleimon on kotoisin Vieremältä. Hän julkaissut mm. useita romaaneja.

Kaikki ortodoksiset piispat ovat viime kuukausina siirtyneet uusiin piispanvirkoihin sen jälkeen kun arkkipiispa Johannes jäi syksyllä eläkkeelle. Hänen tilalleen valittiin Helsingin piispa Leo. Leon paikalle siirtyi Oulun piispa Ambrosius.

Oulun hiippakunta käsittää koko pohjoisen Suomen linjan Kristiinankaupunki-Kajaani yläpuolella. Sen viidessä seurakunnassa on noin 7 000 jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.