Mainos

Pakkasen aiheuttamat veturiviat uhkaavat joulun junaliikennettä

Joulun junaliikenne alkaa vilkastua samaan aikaan, kun VR:n junat myöhästelevät poikkeuksellisen paljon. Useat viime päivien myöhästymiset ovat johtuneet kovan pakkasen aiheuttamista veturivioista.

VR vakuuttaa, että veturiviat pitäisi saada selvitettyä ennen kovinta matkustuspiikkiä.

- Korjaustyö alkoi tänä aamuna, ja vika pyritään korjaamaan lähipäivien aikana, kertoo VR:n kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen.

Veturivikojen syynä on usein se, että junan katolla oleva virroittimen varmistuslaite on vioittunut. Virroitin välittää sähkövirran raiteen yläpuolelle ripustetusta ajolangasta junan moottoriin. Ongelma koskee uusimpia sähkövetureita, joita on esimerkiksi Helsingistä Ouluun kulkevissa IC-junissa.

Vian korjaamiseksi valvontalaitteet on poistettava väliaikaisesti käytöstä. VR:n suunnittelupäällikkö Juha Inkilä sanoo, toimenpide ei vaikuta junien kulkuun, koska virroitin toimii myös ilman varmistuslaitetta. Inkilä kuitenkin myöntää, että riski on vielä olemassa, jos pakkaset jatkuvat.

- Laitteita liikkuu nyt radalla useita kymmeniä ja ne pitää saada varikolle. Vaikeus on siinä, että viat esiintyvät satunnaisesti.

Viime päivien veturiviat ovat Inkilän mukaan vaikuttaneet useisiin kymmeniin juniin. Pahimmillaan junat ovat myöhästyneet muutamia tunteja.

Yli tunnin myöhästymisestä korvausta

VR:n matkustajat ovat voineet joulukuun alusta lähtien hakea korvausta yli tunnin myöhästymisistä. Radalle juuttuneiden junien matkustajille ei ole kuitenkaan aktiivisesti muistutettu muutoksesta.

- Sellaista ohjetta ei ole henkilöstölle ole mennyt, että tätä tuotaisiin aktiivisesti esiin. Mutta totta kai on kerrottu muulla tavoin ja tarkoitus on kertoa asiakkaille jatkossakin, selvittää tiedottaja Marja Merta VR:n viestinnästä. Hän huomauttaa, että asiasta kerrotaan nettisivuilla ja muutoksesta tiedotettiin näkyvästi ennen sen voimaantuloa.

Merta ei osaa vielä sanoa, paljonko korvauksia on tähän mennessä haettu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.