Mainos

Pakkanen hyydyttää diesel-autoja

Pakkasten noustessa yhä useampi diesel-autoilija joutuu vaikeuksiin. Diesel ei nimittäin välttämättä kestä kovaa kylmyyttä.

Viime vuosina jo puolet uusina ostetuista uusista autoista on diesel-käyttöisiä. Entisille bensakuskeille voi tulla yllätyksenä, että kulkupeli saattaa hyytyä kovassa pakkasessa

Kuljettajia hämää se, että laatuja on paljon ja polttoaineketjut vaihtavat niitä eri tahtiin. Polttoaineketjut siirtyvät esimerkiksi dieselin talvilaatuihin eri aikaan.

Ensimmäisenä koko maassa kovia pakkasia kestävään talvilaatuun siirtyy Neste Oil

- Tähän viikonloppuun ja tähän sunnuntai-iltaan mennessä koko asemaverkko on vaihdettu talvilaatuiseen dieseliin, toteaa Neste Oilin öljyn vähittäismyynnin johtaja Sakari Toivola.

Ongelmia aiheuttaa myös se, että polttoaine-merkinnöissä saattaa puutteita. Esimerkiksi pelkkä teksti "talvi" ei paljasta, kuinka kireää pakkasta diesel kestää.

- Meillä on jokaisen diesel-pistoolin päällä on keltainen tarra, jossa sanotaan onko kesälaatua, välilaatua tai talvilaatua. Sitten siihen on myös merkitty pakkasraja, kertoo ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten.

Yllättäviä ongelmia voi tulla siitäkin, että autoon on tankattu etelässä kesälaatua ja junamatkan jälkeen Rovaniemellä kelit ovat niin kylmät, ettei auto käynnisty

- Kannattaa kyllä varautua jos pohjoiseen ajelee että tankkaa siellä paikanpäällä pohjoisessa talvilaatua mitä pohjoisemmaksi menee, Vehmala-Viksten neuvoo.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.