Mainos

Päivitä sisustusta kodintekstiileillä

Kodintekstiileillä, kuten matoilla, petivaatteilla, verhoilla ja tyynyillä luodaan lämmin ja kodikas tunnelma eri vuodenaikojen ja juhlien mukaisesti.

Näin talvella kun valoisa aika on kortilla ja ulkona on koleaa, on mukava loihtia omasta kodista valoisa ja lämmin tunnelmapesä. Koti saa helposti ja varsin edullisesti uuden ilmeen talven tekstiileillä.

Voimakas ja mausteinen värimaailma

Tämän talven sisustuksessa on vahvasti slaavilaisia vaikutteita. Värimaailma on erittäin voimakas ja mausteinen. Päävärejä ovat terra, punaisen erilaiset sävyt, oliivin vihreä, ruskea ja musta. Tehosteina käytetään erilaisia kullan ja hopean sävyjä. Kauniit väriyhdistelmät näkyvät esimerkiksi sesongin tyynyissä ja peitteissä.

Tyynyillä on helppo saada lisäväriä kodinsisustukseen. Tyynyt toimivat niin istuimina, päänalusina kuin myös pelkkinä sisustusyksityiskohtina. Hillitynvärisiä huonekaluja, kuten vaaleaa sohvaa ja nojatuoleja, voidaan tehostaa turkooseilla tai esimerkiksi vaaleanpunaisilla irtotyynyillä.

Keittiötekstiilejä tilanteen mukaan

Keittiön sisustusta ei tarvitse lähteä muuttamaan radikaalisti maalamalla pintoja tai vaihtamalla huonekaluja. Tehokasta muutosta saa aikaiseksi jo vaihtamalla pöytäliinan, verhot tai vaikkapa ruokapöydän tuolien istuintyynyt. Yhdenmukaisella värimaailmalla syntyy näyttävä kokonaisuus.

Keittiön sisustuksen ei kuitenkaan tarvitse olla hillitty ja yhdenmukainen. Tekstiileillä voi myös leikitellä: pirteät muumikäsipyyhkeet ja kirkkaanväriset tabletit ilahduttavat ainakin lapsiperheen keittiössä.

Joulun aikaan koti puetaan perinteisesti punaiseen. Kodintekstiileissä, esimerkiksi pöytäliinoissa, myös vaaleat sävyt yhdistettyinä kultaan tai hopeaan ovat suosittuja ja luovat arvokasta juhlatunnelmaa.

Yhdistele harkiten!

Myös torkkupeitoilla, matoilla ja ikkunaverhoilla on suuri vaikutus huoneen ja koko kodin yleisilmeeseen. Paneeliverhoilla on hauska pelata väreillä. Ikkunaan voi asettaa esimerkiksi kahta eri sävyä olevat paneeliverhot, jolloin syntyy kaunis syvyysvaikutelma.

Tyylikkäässä kodissa suurten pintojen värimaailmat sointuvat hyvin yhteen, ja sisustuksessa on jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta. Pienemmät tekstiilit ja sisustusyksityiskohdat, kuten torkkupeitot ja tyynyt, voivat olla vastavärisiä tai räikeämmän sävyisiä kuin verhot ja matot.

Makuuhuoneeseen saa tunnelmallista piristystä raikkailla lakanoilla ja petivaatteilla. Perinteinen tähtiteema toimii muulloinkin kuin joulunaikaan.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Finlayson ja Indiska

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.