Mainos

Päiväkotien leikkipaikoissa yhä turvallisuusriskejä

Päiväkotien aidat ja portit ovat osoittautuneet turvallisuusriskeiksi, sillä ne saattavat olla esimerkiksi liian matalia.

Päiväkodit ovat panostaneet Itä-Suomessa leikkipaikkojensa ja piha-alueidensa turvallisuuteen, mutta parantamisen varaa on yhä.

Itä-Suomen lääninhallituksen tekemässä selvityksessä turvallisuusriskiksi osoittautuivat erityisesti pihaa ja leikkipaikkoja ympäröivät aidat ja portit. Aidat saattavat olla esimerkiksi liian matalia, huonokuntoisia tai niiden alla on lapsen mentäviä aukkoja. Myös lasten karkaamisia aidan yli tai ali tai huonosti lukitusta portista on sattunut. Tapaturmia sattui eniten keinuissa ja liukumäissä.

Lääninhallitus lähetti kyselynsä viime maaliskuussa 300 kunnalliselle ja yksityiselle itäsuomalaiselle päiväkodille. Kyselyyn vastasi 98 päiväkotia.

Yli puolessa haastatelluista päiväkodeista ei ollut sattunut lapsille lainkaan onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita viimeisen kolmen vuoden aikana. Muissa 47 päiväkodissa tapauksia oli ollut sen sijaan 92. Lääkärissä käyntiä oli vaatinut 47 onnettomuutta. Useimmin oli tarvittu hammaslääkäriä.

Lääninhallitus suosittelee päiväkodeille, että ne tekisivät piha-alueen leikkipaikkojen valvontasuunnitelman turvallisuuden lisäämiseksi. Pelastuslainsäädännön mukaan päiväkodilla pitää olla pelastussuunnitelma, mutta laki ei edellytä leikkikenttävälineiden ja leikkipaikkojen turvallisuuden sisällyttämistä suunnitelmaan. Leikkipaikkojen turvallisuus otettu huomioon 45 päiväkodin pelastussuunnitelmassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.