Mainos

Paikannustekniikka tekee tuloaan

Matkapuhelimien kartta- ja erilaiset sijaintiin perustuvat palvelut tulevat kasvamaan lähivuosina voimakkaasti. Tulevaisuudessa matkapuhelin tietää oman sijaintinsa.

-Viiden vuoden kuluessa valtaosalla suomalaisista on näillä näkymin käytössään henkilökohtainen puhelin tai muu langaton laite, jonka avulla voi olla yhteydessä Internet-tietoverkkojen kartta- ja paikannuspalveluihin, ennustaa Karttakeskuksen tiedottaja Juhani Sippola.

Matkapuhelimiin suunniteltuja kartta- ja paikkatietoratkaisuja esiteltiin asantuntijaseminaarissa torstaina Helsingissä. Seminaarin järjestäjinä olivat Karttakeskus Oy, MapInfo Corporation ja Oracle Corporation. Jo nyt jokainen WAP-puhelimen käyttäjä voi paikantaa kaikki maamme katuosoitteet Karttakeskuksen kehittämän osoitehakupalvelun avulla.

Tämä palvelu näyttää kolmella eri karttapohjalla halutun osoitteen sijainnin. Palvelu on liitetty Sanoma-WSOY:n uuteen ja avoimeen 2ndHead.com -mobiilipalveluun.

Matkapuhelin opastaa vieraassa paikassa

Uudet paikannustekniikat tulevat Sippolan mukaan mullistamaan matkapuhelinten käytön.

-Kun matkapuhelin tietää sijaintinsa, voi reittipalveluiden avulla vieraassakin kaupungissa löytää helposti oikean osoitteen. Täsmämarkkinointikin on silloin mahdollista. Puhelimen käyttäjä voi esimerkiksi saada automaattisesti lounastarjoukset kaikista yhden kilometrin säteellä sijaitsevista ruokapaikoista. Reittiopastuksen voi sitten tarvittaessa hakea matkapuhelimen näytölle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.