Mainos

Pahimmat seksintappajat – 13 syytä, kun ei tee mieli

Aina ei tee mieli, se on ihan luonnollista. Tässä on kuitenkin listattuna pahimpia seksinhalujen tappajia.

WebMD listasi kolmetoista mahdollista syytä, kun seksi ei kiinnosta.

1. Stressi

Vaikka kuuluisitkin niihin henkilöihin, jotka suoriutuvat melkein mistä tahansa paineenkin alla, ei stressi auta seksielämää laisinkaan. Työstressi, rahaongelmat tai läheisestä ihmisestä huoliminen laskevat seksihaluja.

2. Parisuhdeongelmat

Ongelmat parisuhteessa heijastuvat makuuhuoneeseen. Seksistä nauttiminen on vaikeaa, jos mieltä kalvaa jonkin selvittämätön asia. Seksi vaatii myös usein luottamusta ja läheisyyttä.

3. Alkoholi

Drinkki tai kaksi lisäävät haluja ja virittävät tunnelmaan, mutta räkäkänni karkottaa sekä kumppanin että halut. Liiallinen alkoholinkäyttö voi vaarantaa myös suorituskyvyn.

4. Univaje

Väsyneenä ei jaksa ajatella muuta kuin unta. Seksi ei siis sovi tähän kuvaan, vaikka oma kulta olisikin ihan siinä vieressä. Myös pitkän työpäivän jälkeen ei venää jaksa heittäytyä lemmenleikkeihin. Kokeilkaa siis nukkua univelkoja pois ja nauttikaa esimerkiksi aamuseksistä hyvin nukutun yön jälkeen.

5. Vanhemmuus

Pienen lapsen vanhemmat eivät aina muista, että seksi on joskus kuulunut heidänkin elämäänsä. Äiti elää pienen lapsen rytmissä ja toisinaan pelkkä tietoisuus lapsen olemassaolosta karkottaa erotiikan.

6. Lääkitys

Tietyt lääkkeet ja hoidot laskevat libidoa. Tällaisia ovat esimerkiksi masennuslääkkeet, antihistamiinit, verenpainelääkkeet ja kemoterapia.

7. Itsetunto ja omakuva

Jos itsetunto on alhaalla, on vaikea tuntea oloaan seksikkääksi. Jos olonsa tuntee rumaksi tai vastenmieliseksi, alastomuus ja seksi voivat ahdistaa. Muista, että esimerkiksi kuntoilemalla voit sekä muokata vartaloasi että parantaa itsetuntoasi.

8. Ylipaino

Ylipaino vähentää seksuaalista nautintoa, haluja ja lisää ongelmia ja vaikeuksia seksuaalisessa suorituskyvyssä.

9. Erektio-ongelmat

Erektio-ongelmille voi olla monia eri syitä. Ongelmien pitkittyessä kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

10. Alhainen testosteronitaso

Testosteroni lisää halukkuutta. Ikääntyessä miehillä testosteronitasot voivat laskea ja seksihalut vähentyä. Testosteronitasot vaikuttavat myös naisen halukkuuteen.

11. Masennus

Kuten monet masennuslääkkeet, myös itse masennus vähentää seksuaalista halukkuutta.

12. Vaihdevuodet

Noin puolilla naisista halut vähenevät vaihdevuosien aikaan. Vaihdevuosien aiheuttamat oireet, kuten emättimen kuivuus ja kipu seksin aikana saattavat vähentää nautintoa. Vaihdevuosien mukanaan tuomat oireet ovat silti vain osa kokonaiskuvaa, sillä ikääntyvän naisen haluihin vaikuttaa myös parisuhteen tila, oma kehonkuva ja itsetunto, mahdollinen lääkitys sekä fyysinen terveys.

13. Läheisyyden puute

Seksi ilman läheisyyttä vähentää haluja. Läheisyyttä tarvitaan myös muulloin, kuin vain seksiaikeissa. Parisuhteessa on hyvä puhua, helliä, halailla ja suukotella. Tämä lähentää pareja ja seksikin voi alkaa kiinnostaa enemmän.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lähde: WebMD

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.