Mainos

Paavin sormus murskataan

Paavin niin sanottu kalastajan sormus tuhotaan seremoniallisella tavalla paavin kuoltua, tai Benediktus XVI:n tapauksessa, erottua.

Se tehdään siksi, ettei paavin sinetillä vahvistettuja asikirjoja voitaisi väärentää. Tavan on määrittänyt kardinaalien yleiskokous ja perinteisesti se tapahtuu kardinaalien ja paavin henkilökunnan läsnäollessa. Tapahtuma ei yleensä ole julkinen.

Murskaamisen tekee paavin kamariherra, joka myös vastaa paavillisten velvollisuuksien hoidosta sinä aikana kun uutta paavia ei vielä ole valittu. Sormuksen murskaaminen sekä symbolisesti että seremoniallisesti päättää paavin vallan.

Murskaaminen tapahtuu paavin asunnossa ja läsnä todistajana on myös paavin vartijoiden, sveitsiläiskaartin komentaja. Ensin kardinaalit tarkastavat sormuksen ja varmistavat sen aitouden. Tämän jälkeen kamariherra ottaa erityisen hopeaveitsen ja naarmuttaa sormuksen kahdesti, vaaka- ja pystysuoraan, tehden ristinmerkin. Tämä tuhoaa sormuksen pinnan. Sen jälkeen sormus tarkastetaan uudestaan.

Sitten sormus asetetaan lyijyalustalle ja kamariherra ottaa tarkoitusta varten varatun hopeavasaran. Kamariherra lyö sormusta niin pitkään, kunnes se on lopullisesti tuhottu. Sormuksen palaset kootaan samettipussiin joka suljetaan tiiviisti. Pussi haudataan paavin mukana.

Lähteet: Catholic Aswers, Voice from Eden

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.