Päästöjä vähentävää ainetta saa pian yhden huoltamon mittarista – Pohjanmaalla

Mustasaareen Koivulahteen aukeaa tässä kuussa uusi huoltoasema. Linus Pörtforsin ja Tommy Glasbergin isännöimän huoltamon mielenkiintoisin uutuus on Adblue-lisäaineen jakelu suoraan mittarista henkilöautoilla ajaville dieselasiakkaille.

Pohjanmaalle Mustasaareen aukeava St1-huoltoasema aikoo tarjota asiakkaille dieselautojen typenoksidipäästöjä vähentävää AdBlue-liuosta suoraan mittarista.

– Adblue on uudehkojen dieselautojen välttämätön lisäaine. Aiemmin AdBlueta on saanut vain kanisterista, mutta päätimme, että meille se tulee samaan mittariasemaan kuin polttoainekin. Autokannan uusiutuessa AdBluen kysyntä tulee kasvamaan. Meillä sitä voi tankata juuri haluamansa määrän, yhtä siististi kuin polttoainetta, yrittäjä Linus Pörtfors kertoo.

Adblue-mittarien toimittajayrityksen Gilbarco Veeder-Rootin Marjo Järvinen huomauttaa, että mittarilla on myös autoa varjeleva funktio.

– Adblue on korroosiota aiheuttava aine ja mittaritankkauksena sitä ei joudu muualle kuin sinne minne pitää, Järvinen sanoo.

Korroosio on kemiallinen ilmiö, joka johtaa esimerkiksi metallin ruostumiseen.

Volkswagen-skandaalin yhteydessä on käyty paljon keskustelua Adbluesta, jolla dieselmoottorien päästöjä alennetaan joissakin automalleissa. Kaikissa dieselautoissa ei siis ole Adblue-tankkia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja