Pääsiäisvapaat maistuivat suomalaisille

MTV:n uutisten nettikyselyn perusteella vaikuttaa siltä, että noin puoli Suomea jarrutteli arkivauhtiaan pääsiäisenä, kun toinen puoli vietti ihan tavallista, joskin pidennettyä, viikonloppua.

Kyselyssä tiedusteltiin, osaavatko suomalaiset hiljentyä pääsiäisenä, vai ovatko pyhät kuten tavallinen viikonloppu?

Kyselyyn vastasi yhteensä 3107 ihmistä. Heistä 56,4 prosenttia (1751 kpl) kertoi pääsiäisenä suuntaavaansa esimerkiksi kirkkoon tai luonnon pariin rauhoittumaan.

- Rauhoittuminen on itsestä kiinni. Asennoidun pääsiäiseen siten, että kuuntelen luontoa, musiikkia ja ajatukset siirrän pääsiäisen sanomaa. Siitä syntyy mielenrauha, jota jokainen tarvitsee jaksaakseen nauttia elämästä, Raija pohdiskelee.

- Perinteet vievät pääsiäistä eteenpäin hiljentymisen merkeissä. Ja samalla myös normaali keskittyminen siihen mikä on meneillään, tässä päivässä eläminen! huudahtaa hiljentymiseen pyrkinyt nimimerkki Mämmi.

- Pääsiäinen on kristillisen uskon kulmakivi. Jeesus osoitti ylösnousemuksellaan olevansa Jumala. On suurenmoista kuulla tämä sanoma ja uskoa ja kertoa muillekin, kertoo nimimerkki uskova.

43,6 prosenttia (1356 kpl) vastaajista ei sen kummemmin pääsiäisen riennoista ja sanomasta innostunut.

Nimimerkki Duunari ja moni muukin vastanneista muistuttaa, että vuorotyöläinen ei oikein tunne käsitteitä viikonloppu tai pyhä.

- Kyllä pyhät ovat vain laajennettu viikonloppu. Kalevalat jääkööt omaan arvoonsa, arvelee puolestaan nimimerkki Matti.

Osa vastaajista haluaisi rauhoittua, mutta taloudellisista tai muista syistä ei koe sitä mahdolliseksi.

- Elämäntilanteeni on sellainen, ettei pysähtyminen ole kerta kaikkiaan mahdollista, vaikka sitä kovasti kaipaisin. Opiskelen ja teen etätöitä niin kauan kuin niitä vielä riittää elättääkseni itseni, poikani ja neljättä vuotta työttömänä olleen mieheni. Repikää siitä, sanoo opiskelija.

Irtisanotulle on ihan sama, onko pyhä vai arki.

- Työttömällä ja rahattomalla on ainaista hiljaiseloa.

Hieman kritiikkiä herätti myös kysymyksenasettelu, johon periaatteessa voi vastata kyllä ja ei.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat