Pääsiäiskeksit

Pääsiäisen odotus tuntuu lapsista mukavalta kun voi yhdessä vanhempien kanssa tehdä Pääsiäiskeksejä. Pakaste kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinasta keksit valmistuvat nopeasti ja isommat lapset osaavat tehdä keksit itsekin. Koristeluksi on tässä käytetty paksua valkuaisvaahtoa (marenkia), pääsiäissokerimakeisia ja -rakeita, jotka kestävät uunin paiston - kannattaa tehdä koepaisto ensin yhdellä keksillä. Tai voit koristella munat keltaisilla nonparelleilla. Tarjoile pääsiäisvieraille tai laita virpojille pussiin herkulliseksi virpomispalkaksi.

Tässä muita resepti-ideoita pääsiäiseksi:

Pienet pashapiiraset

Pääsiäiskeksit

n. 20 kpl

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa 400 g (2 levyä)
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 1/4 dl sokeria
  • (hiven keltaista karamelliväriä)
  • 150 g pääsiäisrakeita (esim. Fazerin uunin kestäviä Pupujussin kevätrakeita)

Ota pakastetaikina sulamaan. Ohjeeseen sopivat maukas kauramurotaikina tai suklaan ystäville cookies suklaamurotaikina. Painele hieman kohmeista taikinaa ruokalusikan pesään ja vedä se siitä leivinpaperin päälle. Voit myös pyöritellä taikinasta pieniä palloja ja litistä ne sormin kananmunan muotoon leivinpaperin päälle (n. 3,5 x 5 cm kokoiseksi).

Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi (n. 4-5 min). Voit halutessasi lisätä vaahtoon tipan keltaista karamelliväriä. Ole varovainen, koska karamelliväri värjää helposti pienelläkin määrällä. Levitä vaahtoa pikkulusikalla kauttaaltaan keksien pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Voit myös laittaa keksien päälle munan mallisen paistonkestävän pääsiäissokerimakeisen tai esim. keltaisia nonparelleja. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7-9 min. Varo paistamasta liikaa!

TÄYTEKEKSI VINKKI: Voit päällystää vain puolet kekseistä marengilla, ja tehdä kekseistä täytekeksejä laittamalla päällystetty ja päällystämätön keksi pohjat vastakkain ja väliin marmeladia.

HELPPO VINKKI: Voit valmistaa keksit myös ilman marenkia. Laita tällöin keksin päälle pelkkä paistonkestävä pääsiäismakeinen. Voit testata karkin paistonkestoa ensin yhdellä karkkikeksillä uunissa. Mikäli karkki ei kestä paistamista, raesokeri on varma vaihtoehto.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat