Ovatko uhrit suomalaisia? – Zimbabwen koneturman selvittely jatkuu

0:22

Viranomaiset jatkavat Zimbabwessa perjantaina tapahtuneen lento-onnettomuuden selvittelyä. Neljän suomalaisturistin pelätään kuolleen, kun pienkone syöksyi maahan vuoristoisella seudulla Masvingon maakunnassa.

Onnettomuustutkintakeskus, ulkoministeriö ja keskusrikospoliisi selvittävät kaikki onnettomuutta. Ulkoministeriö ei ole vahvistanut kuolleiden määrää, mutta kertoi perjantai-iltana, että Zimbabwen viranomaisten mukaan kuolleita on viisi, joista neljän epäillään olleen suomalaisia.

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että Suomessa ollaan paikallisviranomaisten tutkimusten varassa, eikä kuolleiden kansalaisuutta kyetä vahvistamaan. Vahvistus tulee Zimbabwen viranomaisilta.

Paikallisissa medioissa tiedot kuolleiden määristä vaihtelevat. Heraldin mukaan onnettomuuspaikalta on löytynyt viidet henkilöpaperit, joista yhdet kuuluvat suomalaiselle.

Suomen kunniakonsulin vaimo Sally Ward kertoi uutistoimisto AFP:lle, että suomalaiset olivat metsästysturisteja.

Ulkoministeriön mukaan tutkinnan yksityiskohdista ei ole tarkkaa tietoa, eikä uhrien kansallisuuden vahvistamisen aikataulusta voida esittää arvioita.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja