Outo tutkimustulos: Miehen epäterveelliset tavat eivät vaikuta hedelmällisyyteen?

Pahat tavat eivät tutkimuksen mukaan vaikuta hedelmällisyyteen.

Jos mies juopottelee tai tupakoi runsaasti, hänen terveytensä voi olla vaarassa. Siemennesteen laatuun pahat tavat eivät tutkimuksen mukaan vaikuta, kertoo consumer.healthday.com.

Brittitutkimukseen osallistui yli 2200 miestä 14 hedelmällisyysklinikalta. He vastasivat kyselyyn elämäntavoistaan, ja kyselyn vastauksia verrattiin miesten antamiin siemennestenäytteisiin.

Sperman liikkuvuuteen vaikuttivat esimerkiksi kivesten alueelle suoritetut leikkaukset. Sperma liikkui huonommin sellaisilla miehillä, joilla ei vielä ollut lapsia tai jotka eivät käyttäneet boksereita vaan esimerkiksi kireämpiä alushousuja. Tupakoinnilla, painolla tai alkoholilla sen sijaan ei havaittu olevan vaikutuksia siemennesteen laatuun.

Lääkärit varoittelevat isäksi haluavia miehiä tupakoinnin ja alkoholin haitoista hedelmällisyydelle, mutta tutkimuksen perusteella ohjeistusta tulisi muuttaa. Hedelmällisyysasiantuntijat eivät kuitenkaan ole tutkimuksen tulosten kanssa samaa mieltä.

– Minua huolestuttaa, että tämä rajoitettu tutkimus lähettää vääränlaisen viestin vanhemmiksi haluaville pareille, kuvasi tohtori Natan Bar-Chama Mt. Sinain sairaalasta New Yorkissa.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja