Oulun tapon yritykseen liittyy mahdollisesti järjestäytynyt rikollisuus – siirtyi KRP:lle osallisten taustan vuoksi

Oulussa sunnuntaiaamuna tapahtunutta tapon yritystä tutkitaan nyt keskusrikospoliisissa. Syynä on tekoon mahdollisesti kytkeytyvä järjestäytynyt rikollisuus.

Rikospaikka-ohjelmassa on käyty keskustelua järjestäytyneen rikollisuuden roolista suomalaisessa rikolliskentässä.

Asianajaja Rikospaikassa: Poliisi liioittelee järjestäytynyttä rikollisuutta 12:09

– Tutkimme liittyykö tähän järjestäytynyttä rikollisuutta. Pyritään selvittämään mahdollisimman laajasti jutun taustaa ja motiiveja, kertoo tutkinnanjohtaja Ari Soronen keskusrikospoliisista.

Koska kuulusteluja on vielä paljon tekemättä ja tutkinta alkuvaiheessa, ei Soronen halua tarkasti avata, mitkä tekijät viittaavat järjestäytyneen rikollisuuden läsnäoloon tapauksessa.

Hän ei mainitse, millaiseen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmään tai ryhmiin teko voi liittyä. Sen hän kuitenkin paljastaa, että asia liittyy osallisten henkilöllisyyteen.

– Sanotaan näin, että epäilys johtuu tapaukseen liittyvien henkilöiden taustoista, hän kertoo.

Paikalta soitettiin hätäkeskukseen

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä. Rikos tapahtui Oulun pohjoisosissa Pateniemessä. Hälytyksen teki henkilö, joka pyysi paikalta apua hätänumerosta.

– Näyttäisi siltä, että uhri on ollut sisällä ja ampuja ulkona. Tätäkin selvitetään, miten varsinainen ampuminen on tapahtunut.

Poliisi ei tarkemmin kerro, millaisesta aseesta tapauksessa on kyse. Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni neljä 1980- ja 1970-luvulla syntynyttä miestä. Soronen uskoo, että käräjäoikeudelle tullaan esittämään vangitsemisten tekemistä.

– Kuinka monta, se on vielä auki, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat