Mainos

Osa kentistä avattu Euroopassa - katso lista maittain

Euroopassa ilmailuviranomaiset jatkoivat ilmatilan sulkemista sunnuntaina , mutta iltapäivällä monissa maissa osa kentistä avattiin ainakin väliaikaisesti. EU:n liikenneministerit pohtivat huomenna voitaisiinko lennot sallia tuhkapilvestä huolimatta.

EU:n puheenjohtajamaan Espanjan mukaan on mahdollista, että puolet kaikista Euroopan lennoista voidaan lentää huomenna.

Espanjan eurooppaministeri Diego Lopez Garrido kertoi asiasta tavattuaan Euroopan ilmatilaa valvovan Eurocontrol-järjestön edustajia. Ministerin arvion mukaan tehtävä on kuitenkin vaikea ja vaatii yhteistyötä.

Saksassa on avattiin tänään kahdeksan kenttää muutamiksi tunneiksi. Ranskassa maan eteläosan kentät avattiin maanantai-iltapäivään asti.

Espanjassa maan pohjoisosan ilmatila suljettiin eilen. Tänään kentät kuitenkin aukaistiin. Madridissa lentokenttä oli auki koko ajan.

Lentoyhtiö SAS ilmoittaa peruuttaneensa kaikki lentonsa tiistaihin asti.

Suomessa lentoliikennettä valvova Finavia on jatkanut lentorajoituksia maanantai-iltaan kello kuuteen saakka. Finavian mukaan mikään ei viittaa siihen, että ilmatilarajoituksia pystytään purkamaan vielä.

Islannin ilmatieteen laitos arvioi, että tuhkapilvi saattaa pysyä Euroopan yllä vielä useita päiviä.

Suomessa ilmatieteenlaitos arvioi, että tuhkapilvi heikkenee tilapäisesti Suomen yllä tänään, mutta tiistaina Suomen päälle levittäytyy paksumpi tuhkapilvi, jos tulivuori jatkaa purkautumistaan.

Eurocontrol arvioi, että vain 4000 lentoa voidaan lentää tänään normaalin 24 000 lennon sijaan.

(MTV3 - Reuters- AFP)

Katso Pauli Poutasen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.