Mainos

Ortopedi Orava korjaa huippu-urheilijat

Sakari Orava on yksi maailman arvostetuimmista urheilukirurgeista. Hänellä on vastaanotot Turussa, Madridissa ja Roomassa.

Orava on toiminut yksityisen sairaalan ylilääkärinä vuodesta 1991 alkaen. Hän oli Suomen olympiajoukkueen ylilääkärinä vuosina 1988-2000.

Parhaiten Orava tunnetaan kuitenkin maailmantähdille tekemistään leikkauksista. Hänen pöydällään ovat käyneet muun muassa entiset huippujalkapalloilijat ja nykyiset managerit Josep Guardiola ja Didier Deschamps. Juoksijoista Orava on operoinut muun muassa Haile Gebreselassieta ja Merlene Otteyta.

Suomalaisurheilijoista Oravan palveluita ovat käyttäneet viime vuosina muun muassa Tommi Evilä ja Jani Lakanen.

Oravan maineesta kertoo jotain tarina Atlantan olympialaisista vuodelta 2000. Keihäänheittäjä Harri Hakkarainen oli katkaissut akillesjänteensä karsinnoissa, ja hänet piti leikata paikallisessa sairaalassa. Ulkopuolisia ei kuitenkaan haluttu päästää leikkauspuuhiin.

- Pyysin ylilääkäriä tarkistamaan internetistä, kuka on leikannut eniten huippu-urheilijoiden akillesjänteitä. Sen jälkeen käyntimme olikin sairaalalle "suuri kunnia", Orava kertoi merkkipäivähaastattelussaan vuonna 2005.

(MTV3 - STT)

KATSO SAKARI ORAVAN HAASTATTELU HUOMENTA SUOMESSA 30.9.2009

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.