Mainos

Orpo: Maakuntahallinto pitää vain sietää

1:54

Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo pyrki tänään kokoomuksen kenttäväen kokoontumisessa Tampereella puhumaan epäileviä sote- ja maakuntauudistuksen taakse.

Orpo myönsi, että alkuvaiheessa kulut nousevat, mutta säästöjä saataisiin myöhemmin, kun hoitoon pääsy helpottuu.

– On selvää, että jos ihmiset pääsevät nopeasti ja sujuvasti hoitoon, niin se lisää kustannuksia. Kyllä, lisää kustannuksia, mutta me kokoomuslaiset olemme valmiita maksamaan siitä, että hoitoon pääse sujuvasti. Koska kun (potilas) on jonossa, kustannukset kasvavat. Sujuva hoitoonpääsy, pienemmät kustannukset, eli se maksaa itsensä takaisin, sanoi Orpo puheessaan kenttäväelle.

Orpo myös perusteli, että heikosti pärjääviä maakuntia voidaan yhdistää toisiin myöhemmin. Hän vetosi lisäksi valtion tiukkaan kulukontrolliin.

Alma Median ovensuukyselyssä Tampereella maakuntauudistus jakoi kokoomusväkeä vahvasti, mutta toisaalta kenttäväki tiedostaa valinnanvapauden ja maakuntahallinnon tulevan samassa paketissa.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuakseen tarvitsevat hallinnon, ja se nyt pitää vaan sietää, sanoi Orpo toimittajille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.