Orpo ja Purra ihmeissään Marinin uudesta Nato-neuvonantajasta: "Ehkä olisi parempi antaa seuraavan hallituksen päättää"

Pääministerille ollaan valitsemassa oma turvallisuuspolitiikan neuvonantaja ja tälle parin työntekijän yksikkö, kertoo Yle. Lausuntokierroksella olevassa esityksessä perustellaan tarvetta muun muassa sillä, että Nato-jäsenyys vaikuttaa pääministerin työhön.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee, että tällaista suunnitellaan vaalikauden ollessa jo loppumassa.

– Ehkä olisi parempi antaa seuraavan hallituksen ja pääministerin päättää, millaisia apujoukkoja he tarvitsevat, kommentoi Purra MTV Uutisille.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hämmästelee myös kiirettä ja valmistelua pienessä piirissä. Orpon mukaan pääministerin esikunnasta on hänelle ainoastaan kerran mainittu, että asiaan liittyvää pohdintaa käydään.

– Mielestäni on hätiköityä, että juuri ennen vaaleja palkataan tähän henkilö, sanoo Orpo MTV Uutisille.

Orpo on lisäksi huolissaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisen selkeydestä ja mahdollisesta valmistelun päällekkäisyydestä.

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston eli hallituksen kanssa.

Orpon mukaan ainakaan perustuslaki ei edellytä rakenteiden muuttamista Nato-jäsenyyden takia. Orpon mielestä mahdollisista muutostarpeista pitäisi keskustella vaalien jälkeen kaikkien eduskuntapuolueiden kesken, kun Nato-jäsenyys toteutuu.

Sinänsä Orpo katsoo, että pääministerillä on hyvä olla tukea ulko- ja turvallisuuspoliitiikan hoitamisessa.


Lue myös:

    Uusimmat