Mainos

Opiskelijat järjestävät Senaatintorilla suursitsit

Pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat kokoontuvat Senaatintorille tiistaina 29.5. vaalimaan akateemisen pöytäjuhlan iloista traditiota.

Laajuudeltaan ainutkertainen tapahtuma on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuotta sekä World Student Capital -vuotta.

Nimensä mukaisesti kyse on koko Senaatintorin kattavasta akateemisesta pöytäjuhlasta eli sitseistä, joilla syödään kolmen ruokalajin illallinen, nautitaan hyvästä ruuasta ja juomasta, lauletaan perinteisiä opiskelijalauluja ja tanssitaan illan lopuksi akateemisia juhlatansseja.

Ohjelmassa on luvassa myös puheita, ja yhteislaulua ovat johtamassa Helsingin yliopiston ja osakuntien kuorot.

Tapahtumaan osallistuvat Helsingin yliopiston osakunnat ja tiedekuntajärjestöt sekä muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ylioppilaskunnat.

- Järjestöjä on ilmoittautunut mukaan 29, ja yhteensä sitsaajia on tulossa noin 850. Kaupunkilaiset ja Helsingissä vierailevat turistit ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tapahtumaa: tämä on erinomainen tapa tutustua perinteiseen helsinkiläiseen opiskelijakulttuuriin, Suursitsien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Emma Ronkainen kertoo.

- Juhlista on tulossa aivan ainutlaatuiset, tietääkseni vastaavaa ei ole koskaan järjestetty Helsingissä aiemmin! Torille varataan sitsaajia varten alue, jonne pääsee vain tapahtumarannekkeella. Kaupunkilaiset, ystävät ja turistit ovat tervetulleita mukaan juhlimaan, laulamaan ja osallistumaan tapahtumaa esimerkiksi piknik-korin kanssa. Kaikki voivat ottaa osaa illallisen päätteeksi tanssittaviin juhlatansseihin, joita myös opetetaan paikan päällä.

Suursitsit Senaatintorilla pidetään tiistaina 29.5. kello 17.00-22.00.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.