Mainos

Opiskelijajärjestöt: Kohennusta toisen asteen opintotukeen

Suomalaisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kannanotto kritisoi sitä, että vanhempien tulot vaikuttavat vielä itsenäisesti asuvien, täysi-ikäisten opiskelijoidenkin opintotukeen.

Suomalaiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat pikaista parannusta toisen asteen opintotukeen. Järjestöjen mielestä tuen kohentaminen on kiireellisin toimenpide koko opintotukijärjestelmän kehittämisessä.

Esimerkiksi ammattiin opiskelevilla nuorilla vanhempien tulot vaikuttavat heille myönnettävään opintorahaan sekä asumislisään. Järjestöt huomauttavat kannanotossaan, että se tietää usein tukien pienentymistä. Toisen asteen opiskelija saa täyden opintotuen vain silloin, kun vanhempien yhteiset kuukausitulot jäävät alle 2331 euron.

Vanhempien tulot vaikuttavat myös 18 vuotta täyttäneiden, toisen asteen opiskelijoiden opintotukeen. Järjestöjen mielestä on kohtuutonta vaatia, että vanhemmat huolehtivat taloudellisesti kotoa pois muuttaneen täysi-ikäisen elämästä.

Kannanotossa perätäänkin järjestelmän muuttamista niin, etteivät vanhempien tulot vaikuta itsenäisesti asuvien täysi-ikäisten opiskelijoiden opintotukeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.