Onnistuneen lupauksen salaisuus: Näin pysyt lupauksessasi elää terveellisemmin!

Roskaruoka ja sohvalla makoilu ovat mukavia asioita, mutta niiden seuraukset eivät: leveä vyötärö, väsymys ja uniongelmat ovat seurausta huonoista elämäntavoista. Uusivuosi on loistohetki aloittaa myös uusi elämäntapa, joka onnistuu, kunhan muistat päästää itsesi helpolla.

Terveempi ruokavalio ja liikunnan lisääminen ovat suosittuja uudenvuodenlupauksia, jotka moni lupaa kerta toisensa jälkeen. Näiden vinkkien avulla saat aikeesi vihdoinkin toteutettua!

1. Älä muuta kaikkea kerralla

Aloita pienistä asioista: Jätä vaikka ensin sokeri pois ruokavaliostasi ja sen jälkeen luovu myös muusta vaaleasta vehnästä, kuten vaaleasta pastasta ja leivästä. Muuttamalla vain yhden asian kerrallaan pystyt pitämään paremmin kiinni päätöksestäsi, sillä kaikkien elämäntapojen muokkaaminen kerralla voi tuntua vaikealta ja repsahdat helpommin.

2. Jos repsahdat, älä luovuta

Jos repsahdat, älä luovuta. Yksi pulla tai kakku on vain pisara meressä koko loppuelämääsi ajatellen. Anna itsellesi aikaa, mutta pyri myös pysymään päätöksessäsi.

Ennen kuin haukkaat herkkua ajattele, kuinka pahalta sinusta tuntuu syötyäsi. Se voi auttaa sinua pääsemään yli himostasi.

3. Muista myös hemmotella itseäsi

Älä ole itsellesi liian tiukka, sillä se voi olla syy hyvän päätöksesi epäonnistumiseen. Kaikki tarvitsevat silloin tällöin pientä hemmottelua.

Mene vaikka hierojalle tai käsihoitoon, jos olet harrastanut päivittäin liikuntaa viikon ajan. Tai palkitse itsesi hyvällä aterialla, jos olet viikon ajan pystynyt välttämään sokeria. Pienet hemmotteluhetket arjen keskellä antavat energiaa ja saavat sinut selviämään mahdollisista repsahduksista helpommin.

4. Mittaa tuloksia

Onko sinulla korkea verenpaine tai liian suuri vyötärönympärys? Käytä selkeitä mittareita, joiden avulla voit seurata edistymistäsi. Muista, että vaaka ei kerro totuutta, vaan mittanauha on tärkeämpi apuri painonpudotuksessa ja liian suuren vyötärönympäryksen kavennuksessa.

5. Hae vertaistukea

Löydä ympäriltäsi ihmisiä, jotka haluaisivat myös elää terveellisemmin. Menkää yhdessä lenkille, kokeilkaa terveellisiä reseptejä ja viettäkää iltaa oluttuopin sijaan vaikkapa elokuvissa.

Hyvää vertaistukea löydät myös netistä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja