Onko vaihtoehtolääketiede hömppää?

Vaihtoehtoinen lääketiede jakaa ihmisten mielipiteet jyrkästi. Monet tuomitsevat sen hömpäksi, mutta jotkut uskovat saaneensa apua vaihtoehtohoidoista. Mikä on sinun kokemuksesi tai mielipiteesi?

Monet vaihtoehtolääketieteeseen uskovat ovat saaneet siitä omakohtaista apua. Studio55.fin keskustelupalstalla nimimerkki sirpale kertoo lapsenlapsensa pitkän korvatulehduskierteen katkenneen vyöhyketerapiaan. 13 antibioottikuurin ja putkien laittamisen jälkeen lapsi vietiin vyöhyketerapeutille.

– Se märkä, minkä antibiootti kuivatti korviin tuli sieltä pötkönä ulos. Sen jälkeen ei ole ollut ainoatakaan korvatulehdusta, hän kirjoittaa.

Myös leamarjath kertoo saaneensa avun vaihtoehtohoidoista.

– Jollakin tasolla uskon siihen, mutta missään ei saisi mennä liian pitkälle.

Nimimerkki nepeta ei usko vaihtoehtolääketieteeseen. Hänen mielestään vaihtoehtohoitajat rahastavat hyväuskoisia asiakkaitaan tehottomilla hoidoilla.

– Se ei ole asiallisen, lääketieteellisen hoidon vaihtoehto. Parempi on puhua uskomuksista. Uskomushoidot eivät perustu asiallisiin tutkimuksiin, vaan ne ovat perimätietoa, taikauskoa, kotikutoisia terapioita. Lisäksi vaihtoehtohoitajien koulutus on usein hyvin vaatimaton, hän kirjoittaa.

Onko sinulla kokemusta vaihtoehtolääketieteestä? Osallistu keskusteluun.

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat