Onko mitään tehtävissä tummuneille laipiopaneeleille?

Emme haluaisi maalata niitä peittävällä maalilla, koska silloin puunsyyt häviävät. Voiko niitä jotenkin valkaista? Laipio on käsitelty joskus aikoinaan kertaalleen jollain panelilakalla.

Eipä juuri mitään ole tehtävissä järkevissä puitteissa. Voit tietysti hioa vanhan lakan ja kerroksen puuta pois ja käsitellä sen jälkeen kattopaneelisi jollakin läpikuultavalla, maitomaisella pintakäsittelyaineella, mutta en pidä sitä kovin järkevänä. Työ on liian suuri suhteessa hyötyyn.

Maalaaminenkin antaa kovin ala-arvoisen lopputuloksen, jos katossasi on oksaisia paneeleita. Jokainen oksa ja rosokohta olisi kitattava ja hiottava ja käsiteltävä oksalakalla ennen maalausta. Väittäisin tätäkin liian suureksi operaatioksi. Tämän päivän tietotaito ei tunne keinoa pitää puuta vaaleana muuten kuin pitämällä se pilkkopimeässä.

Jos kattosi on mielestäsi niin paha, ettet voi sitä katsella, poista se ja laita tilalle hopeasaarnimelamiinilevy. Se on ympäripontattu ja edullinen, siitä tulee kerralla valmista pintaa eikä se taatusti tummu ajan myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja