Omaperäisyys ja kekseliäisyys valttia elintarvikekisassa

Elintarviketeollisuusliitto ry palkitsi tänään viisi elintarvikkeiden uutuustuotetta. Omaperäisyys oli valttia, sillä palkituiksi tulivat mm. syötävä astia ja ruis-suklaapatukka.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre korosti Vuoden 2000 tähtituote - kilpailun palkintotilaisuudessa, että elintarvikkeilta vaaditaan tänään yhä enemmän. - Nykyään elintarvikkeilta vaaditaan entistä enemmän terveellisyyttä ja keveyttä. Myös ympäristövaikutusten merkitys on korostunut, käyttäähän elintarvikeala teollisuuden toimialoista eniten pakkauksia.

Viljavalmisteiden sarjan voitti puolankalainen Kaija Väisänen syötävällä Kuikan pesä-astiallaan. - Tämä tuote syntyi sattumalta. Tein lasten kutsuille marjakuppeja ja joku kysyi, mistä tällaisen voisi saada. Koska kaupoista ei sellaista löytynyt, täytyi ryhtyä tekemään itse.

Palkintoraatin puheenjohtaja Riitta Tainio muistutti, että vaikka terveellisyys, keveys ja ulkonäky korostuvat, maun merkitystä ei ohita mikään.
(MTV3)

Lisää Elintarviketeollisuuden Vuoden 2000 tähtituote -kilpailusta, linkki www.etl.fi

Lue myös:

    Uusimmat