Mainos

Olympiaruuhkat alkoivat jo Lontoossa

Lontoon olympialaisten avajaisiin on aikaa 11 yötä ja kaupunkiin alkaa pikkuhiljaa virrata urheilijoita, joukkueenjohtoa, VIP-vieraita ja kisaturisteja. Tästä maanantaista onkin tulossa Heathrow´n lentokentän historian tähän asti vilkkain päivä.

- Tänään alkaa Britannian rauhanajan mittavin matkustajahaaste. Olemme käyttäneet seitsemän vuotta kisoihin valmistautumiseen ja nyt meidän täytyy pistää suunnitelmat käytännöksi, kertoo Heathrow´n olympiajärjestelyistä kisojen aikana vastaava Nick Cole.

Heathrow´n kautta kulkee tänään yhteensä noin 237 000 matkustajaa. Se on muutama tuhat matkustajaa enemmän kuin kentän aiempi päivämatkustajaennätys viime vuodelta. Normaalipäivään verrattuna Euroopan vilkkaimmalla lentokentällä on tänään noin 50 000 matkustajaa enemmän ja ruuhkista odotetaan sen mukaisia.

Tuhansia lisätyöntekijöitä

Kisavieraita odotetaan Lontooseen jo tänään yli 50 maasta. Urheilijoita on tulossa totuttautumaan olympiakaupunkiin ja kisapaikkoihin hyvissä ajoin noin 350 ja muita kisajoukkueen jäseniä toista tuhatta. Tulovirta jatkuu päivittäin ja eniten urheilijoita, valmentajia ja muuta joukkueenjohtoa Lontooseen odotetaan ensi viikon tiistaina.

Heathrow´lla kisavieraiden tuloon on varauduttu lisämiehityksellä ja sadoilla vapaaehtoistyöntekijöillä.

- Meillä on tuhansia lisäihmisiä toivottamassa tulijat tervetulleiksi Lontooseen. Olympialaiset ja paralympialaiset ovat maraton Heathrow´n lentokentälle, eivätkä suinkaan mikään pikamatka. Haasteita matkustajien ja matkatavaroiden kanssa riittää aina syyskuulle asti, Cole toteaa.

Pahimpia ruuhkia lentokentälle odotetaan olympialaisten päättymisen jälkeiselle päivälle 13. elokuuta.

Lentokentällä ovat toiminnassa nyt myös erilliset akkreditointideskit, joista kisoihin osallistuvat voivat hakea akkreditointinsa tänään auenneeseen kisakylään Itä-Lontoon Startfordissa. Myös bussiliikenne virallisilla kisalinja-autoilla alkoi tänään lentokentän ja kisakylän välillä.

Olympiakaistat käyttöön

Lentokentän läheisyydessä M4-moottoritiellä yksi kaista on maanantaista lähtien erotettu kisaliikenteelle liikkumisen jouduttamiseksi. Muille tiellä liikkujille yhden kaistan väheneminen ennestäänkin ruuhkaiselta tieltä tietää luonnollisesti lisäruuhkia.

Muut olympiakaistat otetaan Lontoossa käyttöön kaksi päivää ennen avajaisia 25. heinäkuuta. Lontoossa on tuolloin noin 50 kilometriä olympiarenkain merkittyjä kaistoja vain virallisille olympiavieraille. Muille kuskeille kaistoilla ajamisesta rapsahtaa 130 punnan eli noin 150 euron sakko.

Autokaistojen ruuhkien lisäksi myös Lontoon julkinen liikenne joutuu kovaan paineeseen. Joukkoliikenteestä vastaava Transport for London arvioi, että elokuun lomakaudesta huolimatta junaa ja metroa käyttää päivittäin noin 3,4 miljoonaa ihmistä ja busseja 5,8 miljoonaa. Kisojen aikana matkustajamäärän uskotaan kasvavan noin miljoonalla päivässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.