Olympialaisten topit ja flopit: Petyitkö suomalaisraketin esitykseen? Noussut vuodessa eturivin haastajaksi

Mitali jäi haaveeksi Pyeonchangin olympialaisten tiistain tapahtumissa, mutta päivä tarjosi silti rutkasti jännitettävää. On aika listata päivän puhutuimmat onnistumiset ja epäonnistumiset.

TOPIT:

Ristomatti Hakola

Finaalin selvä ero mitalikolmikkoon jätti hienoisen sivumaun Ristomatti Hakolan kisapäivään, mutta kokonaisuutena kankaanpääläinen suoriutui olympianäyttämöllä varsin näyttävästi. Vielä viime kaudella MM-kisojen kuudes sija oli jättiyllätys, joten nyt pieni pettymys vastaavaan suoritukseen olympialaisissa kertoo siitä, että jotain on tehty oikein.

Peetu Piiroinen

Kahdeksan (!) vuoden takainen olympiamitalisti Peetu Piiroinen alkaa olla 29-vuotiaana jo lumilautailun veteraaneja. Miesten halfpipen taso on tässä välissä noussut muun lumilautailun ohessa erittäin kovaksi, joten finaalipaikka ainoana suomalaisena oli hyvä saavutus. Piiroinen itse yllättyi pisteistään, joten tässä valossa tulevan yön finaalilta ei voi lähtökohtaisesti odottaa suuria.

Johannes Hösflot Kläbo

Yhdistelmähiihdon sippaamisen jälkeen Kläbo karisti niskaansa kertyneet epäilykset ja otti sprintin olympiakultaa musertavalla tainnutusiskulla ylämäessä, joka saattaa hyvinkin kantaa hänen nimeään näiden kisojen jälkeen. 21-vuotiaasta norjalaisesta tuli samalla historian nuorin mieshiihdon olympiavoittaja.

FLOPIT:

Naisleijonien peli-ilme

Kun Suomi sinnittelee kynsin hampain mukana niin Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan, ei kisastarttia voi pitää missään nimessä floppina. Toinen näistä täytyisi kuitenkin kammeta välierissä nurin, tietysti hankkiutumalla ensin puolivälieristä jatkoon. MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen nosti kirjoituksessaan esiin huolenaiheen: Suomi antaa kohtuuttomasti tasoitusta taktisella puolella – ja se on huono merkki jatkoa ajatellen.

Andreas Romar

Pujottelu paikkasi paljon syöksylaskun aiheuttamaa takamatkaa Andreas Romarin alppiyhdistetyn kisassa, mutta valmistautuminen torstaina laskettavaan varsinaiseen syöksykisaan on melko kaoottisessa vaiheessa pahoilta vaikuttavien välineongelmien keskellä. "Ei mitään pitoa", oli Romarin viesti syöksyosuuden jälkeen. Tässä valossa torstai tulee vastaan liian nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat