Mainos

Öljytankkerin irrotustyöt keskeytyneet

Eilen illalla Tallinnan edustalla karille ajanut alus päästään siirtämään aikaisintaan huomenna. Luotsi ei ole vielä kyennyt antamaan selvityksiä terveydellisten syiden takia.

Vakuutusyhtiön edustaja ja riippumattomat asiantuntijat ovat päättäneet, että Tallinnan edustalla karille ajanutta öljytankkeri Wesersterniä ei ryhdytä irrottamaan, ennen kuin osa sen tankeissa olevasta öljystä on pumpattu pois.

Aluksen omistaja alkaa nyt etsiä toista tankkeria, johon öljy voidaan siirtää, Viron rajavartiosto tiedottaa. Sellainen saataneen paikalle aikaisintaan huomenna.

Weserstern-tankkeri ajoi eilen illalla karille lähtiessään Tallinnan satamasta. Alus makaa yhä matalikolla noin 600 metrin päässä Koplinniemen kärjestä.

Iltapäivällä Koplinlahdelle saapui myös suomalaisen Alfons Håkans -varustamon hinaaja Protector, jonka on määrä osallistua pelastustöihin. Jo aiemmin paikalla oli Muugan satamasta tilattu pienempi hinaaja.

Aluksessa on 10 000 tonnia dieselöljyä. Aluksen toisessa painolastisäiliössä on havaittu reikä, mutta öljyvuotoja ei ole.Tankkerissa on kaksoisrunko, joten karilleajosta ei viranomaisten mukaan aiheudu vaaraa ympäristölle.

Onnettomuuden syystä ei ole varmaa tietoa. Tallinnan edustalla puhalsi eilen kova tuuli, jonka epäillään mahdollisesti painaneen aluksen sivuun reitiltä.

Aluksella oli mukana kokenut luotsi, mutta hän ei terveydellisten ongelmien vuoksi ole kyennyt antamaan selvitystä tapahtumista, Viron rajavartioston edustaja everstiluutnantti Tonu Hunt kertoi lehdistötilaisuudessa.

Sama tankkeri ajoi viime vuoden huhtikuussa rantapenkkaan Porvoossa. Tuolloin jäätilanne yllätti luotsin ja miehistön. Vuonna 2002 alus törmäsi Itämerellä jääolosuhteissa laituriin.

Suurin osa miehistöstä on filippiiniläisiä. Alus purjehtii Man-saaren lipun alla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.