Mainos

Öljy kallistui selvästi

Raakaöljyn hinta oli tänään selvässä nousussa. Hintaa ajoi ylöspäin Saudi-Arabian ja Iranin lähentyminen öljyn tuotantosupistuksia koskevassa kiistassa.

Euroopan seuratuimman öljylaadun, Pohjanmeren Brentin huhtikuun futuurihinta liikkui Lontoossa iltapäivällä 11,89 dollarissa tynnyriltä. Se merkitsi 33 sentin nousua viime viikon päätöstasolta.

Markkinoilla otettiin myönteisesti vastaan tiedot Saudi-Arabian ja Iranin öljyministerien sunnuntaisista neuvotteluista. Julkisuudessa miesten kerrottiin päässeen yhteisymmärrykseen useissa kysymyksissä.

Tähän mennessä Iranin vastahanka on jarruttanut öljynviejämaiden järjestö Opecin edellytyksiä päättää tuotannon lisäsupistuksista. Iran vaatii, että sen kohdalla supistukset tulee laskea suuremmasta päivätuotantomäärästä kuin mihin Opecissa ollaan valmiit. Opecin johtava maa Saudi-Arabia ei ole tähän suostunut, vaan on ilmoittanut sanoutuvansa irti uusista leikkauksista, elleivät muut Opec-maat pysy ruodussa. Maanantaina oli edelleen epäselvää, onko Iran luopunut vaatimuksistaan.

Yhdentoista Opecin maan öljyministerit kokoontuvat 23. maaliskuuta Wieniin ruotimaan öljyn hintaa elvyttäviä toimenpiteitä.
(STT-AFX-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.