Mainos

Olitko jäävi kommentoimaan vaaleja televisiossa, Risto Uimonen?

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen toimi presidentinvaalin yhteydessä Ylen vaaliasiantuntijana samaan aikaan kuin kirjoitti kirjaa presidentiksi valitusta Sauli Niinistöstä (kok.). Uimosta kaksoisrooli ei häiritse.

Ylen vaaliasiantuntija, tietokirjailija, Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen, tiesikö Yle, että sinulla on kirjahanke toisesta pääehdokkaasta (Sauli Niinistöstä) tekeillä, kun pyysi sinua vaaliasiantuntijaksi?

– Ei sitä kirjahanketta silloin ollut. Ryhdyn kirjoittamaan kirjaa 1. kesäkuuta alkaen ja kirjasta sovittiin vasta sunnuntaina vaalipäivänä lopullisesti. Kerroin tästä saman tien Riikalle (Uosukainen, Ylen politiikan toimituksen päällikkö). Kustannussopimus tehtiin vasta eilen maanantaina 7. helmikuuta.

Syntyykö estellisyysongelma, jos kirjoitat samaan aikaan kirjaa presidenttiehdokkaasta ja kommentoit vaaleja?

– Minusta esteellisyyttä ei synny, vaikka olen tekemässä kirjaa toisesta ehdokkaasta. Ammattinihan on tietokirjailija, olen kirjoittanut kirjan mm. Esko Ahosta ja Iiro Viinasesta. Minusta asia on juuri toisin päin: kun kirjoitan kirjoja, niin ammattitaito lisääntyy. Olen tarkka siitä, että mitään sidonnaisuuksia minulla ei ole.

Pidätkö itse erikoisena tilannetta, että olet koko lehdistöä edustavan Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana ja samaan aikaan kommentoit vaaleja yhdelle yhtiölle?

– Ihmisillä on vaikeuksia erottaa sitä, missä roolissa kulloinkin esiinnyn. Itse olen sillä tavalla tarkka, että minua ei koskaan puhutella Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajaksi silloin, kun esiinnyn kolumnistina, kommentaattorina tai vaaliasiantuntijana. Esiintyessäni Ylen aamutelevisiossa maanantaina korjasin heti juontajan esittelyn, että en ole täällä JSN:n puheenjohtajana. Olen tästä todella tarkka.

– En itse näe siinä mitään ongelmaa, että olen samaan aikaan JSN:n puheenjohtaja ja kommentoin vaaleja. Minähän kirjoitan myös sanomalehtiin, niin että miksi se olisi ongelma?

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.