Mainos

Oikea vanki nimeltä Papillon elossa?

Charles Brunier väittää olevansa oikea vanki Papillon. Ranskalaisessa vanhainkodissa asuva Brunier pitää kirjailija Henri Charrieren teosta omaelämänkertanaan.

Henri Charrieren vuonna 1969 kirjoittaman Vanki nimeltä Papillon -bestsellerin omakohtaisuutta on aiemminkin epäilty, mutta nyt tarinoille on ehkä saatu uusi lähde. Charriere on väittänyt kirjan kertovan elinkautisesta pakkotyörangaistuksestaan Pirunsaarella Ranskan Guyanassa.

Todellisen Papillonin Charles Brunierin väitetään olevan elossa ja asustelevan Val-de-France -nimisessä vanhainkodissa Domontissa, Pariisin lähistöllä. Henkilökunnan mukaan 104-vuotias Brunier väittää, että Charrieren omiksi kokemuksiksi pukemat tapahtumat olisivat suoria lainauksia hänen elämästään.

Jo aikoinaan kirjan hurjat tapahtumat aiheuttivat spekulaatiota. Muun muassa yhdeksän pakenemisyritystä ja kahden vuoden eristyssellituomio herättivät epäuskoa.

Nykyisin Charrieren vankilasaarella viettämästä ajasta vallitsee jonkinasteinen konsensus. Vaikka Charrieren tiedetään olleen saarella tuomittuna 1930-1940-luvuilla, hän ei ole voinut kokea kaikkia kirjassa mainittuja asioita.

-Brunier on mitä todennäköisemmin istunut tuomiotaan yhdessä Henri Charrieren kanssa ja tuntee tämän hyvin. Brunier väittää Charrieren varastaneen idean Papillonista häneltä. Merkittävää on, että Brunierin vasemmassa kädessä on perhostatuointi, kertoo vanhainkodin johtajatar Isabelle Mesureur-Cadenel.

Kirjassa Papillon sai lempinimensä rintaansa tatuoidusta samannimisestä perhosesta.

Charrieren tarina vuosista pahamaineisessa vankisiirtolassa möi maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Kirjailija teki myöhemmin vielä jatko-osan Bancon, jossa hän kertoo elämästään Venezuelassa vankeusajan jälkeen. Charriere kuoli vuonna 1973.

Kirjasta tehtiin myös menestyselokuva, jota tähdittivät Steve McQueen ja Dustin Hoffman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.