Nyt saa jo kotimaista mansikkaa

Tuoreilla mansikoilla koristellusta kakusta haaveilevan ylioppilaan ei ole pakko tyytyä tuontimarjoihin, sillä kotimaistakin mansikkaa on jo tarjolla. Perinteistä avomaalla viljeltyä mansikkaa joutuu vielä odottelemaan muutaman viikon, mutta kasvihuonessa viljellyn mansikan satokausi on jo käynnistynyt.

Kasvihuoneessa viljelty lajike on pääasiassa Elsantaa, joka on avomaalla viljeltyjä lajikkeita kookkaampi. Makuvertailussa kasvihuonemansikka pärjää hyvin avomaalla kasvaneille sukulaisilleen, ainakin vantaalaisen Sinnelän Puutarhan saaman myönteisen asiakaspalutteen perusteella. - Asiakkailta on tullut paljon kiitosta ja he ovat olleet suorastaan hämmästyneitä, miten kasvihuonemansikassakin voi olla niin hyvä maku, kertoo viljelijä Pirjo Sinnelä. Valtaosa Sinnelän Puutarhan mansikoista myydään pääkaupunkiseudun päivittäistavarakaupoissa. Neljänneskilon rasian hinta kipuaa reiluun kahteenkymppiin. Kevään satoa riittää kesäkuun puolivälin tienoille, ja uusien taimien satoa päästään poimimaan syys-lokakuussa.

Sinnelän Puutarhalla kasvihuonemansikkaa viljellään jo kuudetta vuotta, ja satoa saadaan 0,4 hehtaarin alalta. Pirjo Sinnelä kertoo, että tietoa viljelytekniikoista on haettu aina Eurooppaa myöten, vaikka viimeisimmät niksit onkin parhaiten opittu oman kantapään kautta. - Vuosi vuodelta olemme tässä kehittyneet. Satomäärissä ei vielä olla päästy eurooppalaiselle tasolle, mutta aina vaan parempaan pyritään, Sinnelä kuvailee.(Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja