Mainos

Nyt puhuu Wallin: Poliisi tulee saamaan asuntoselvitykset

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) on yllättynyt siitä, että hänen asuntokauppansa on noussut jälleen julkisuuteen.

Varsinais-Suomen poliisi on kiinnostunut Wallinin sekä hänen puolisonsa ja Åbo Akademin säätiön välisistä asuntokaupoista.

Wallinin asunnon arvo nousi kahdeksassa vuodessa tuntuvasti, 75 prosenttia.

– Tänään saamieni tietojen mukaan asuntojen keskineliöhinnat nousivat vuosina 2001-2009 Turussa kauttaaltaan samassa suhteessa kuin minun asuntoni arvo, Wallin kertoo MTV3 Uutisille.

Ilta-Sanomien mukaan asunnon arvo nousi markkinoita ripeämmin.

– Tämä on varmaan jo kolmas tai neljäs kerta, kun sama asia on julkisuudessa ja nyt siitä syntyy kansallinen poikkeustila. Poliisilla on kuitenkin oikeus pyytää selvityksiä ja ne se tulee saamaan, Wallin sanoo.

Poliisi ei kuitenkaan ole ollut yhteydessä Walliniin.

Mediatietojen mukaan Wallin teki tuottoisia asuntokauppoja säätiön kanssa, jonka valtuuskuntaan hän kuuluu. Wallin puolisoineen osti säätiöltä asunnon ja myi sen myöhemmin voitokkaasti takaisin samalle säätiölle.

Wallinin mukaan hänen asuntokaupassaan ei ole mitään epäselvää - ostaja teki tarjouksen, johon myyjä suostui.

– Siinä ostaja ja myyjä kohtasivat, välissä oli välittäjä. Aivan normaali kauppa. Asunnon arvo perustui siihen, millaisen arvion ostaja teki ja millaisella hinnalla hän oli sen valmis ostamaan. Hintapyyntömme oli huomattavasti korkeampi, mutta sitä emme siitä saaneet.

– Kyseessä on vanha, hieno talo Turussa hyvällä paikalla, en ihmettele ollenkaan hinnan nousua. Se on varmasti linjassa normaalin kehityksen kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.