"Nyt on niin kova uutinen, että avaa suora yhteys deskille" – tunnetut toimittajat kertovat, miten Lahden dopingvyyhti alkoi purkautua 20 vuotta sitten

Ensi viikolla tulee kuluneeksi 20 vuotta yhdestä kaikkien aikojen järisyttävimmistä suomalaisesta urheilu-uutisesta. Lahden MM-kisat vuonna 2001 käynnisti tapahtumasarjan, joka paljasti pitkään jatkuneen dopingkulttuurin suomalaisessa maastohiihdossa.

Miltä järisyttävä tapaus tuntui silloin ja miltä se näyttää nyt 20 vuotta myöhemmin? Kolme Lahden dopingskandaalista uutisoinutta toimittajaa, Jari Porttila, Pekka Lehtinen ja Jarkko Sipilä, kertovat, miten pääsivät uutisen jäljille, ja mitä sitten tapahtui.

Tieto epäselvyydestä dopingtestissä selvisi Porttilalle juuri ennen illan Tulosruutua. Juttua ei ehtinyt ennen lähetystä tekemään, joten Porttila kertoi tiedoistaan tuoreeltaan puhelimitse Lahdesta. 

– Ankkuri ei tiennyt yhtään, mistä tulen puhumaan. Sanoin toimittajalle, että nyt on niin kova uutinen, että avaa suora yhteys deskille, Porttila kertoo.

Katso pääkuvan videolta Jani Uotilan juttu, jossa toimittajat kertovat kokemuksistaan Lahden skandaalin ympärillä.


Lue myös:

    Uusimmat